19 Април 2024 г. Петък

Борисов: НДК е пионерска работа в сравнение с метрото

2010-12-18 12:32:59

"До 1990 година НДК беше показван като най-сериозния строеж, но това е пионерска работа в сравнение със строежа на метрото в София", отчете премиерът Бойко Борисов при откриването на пътния възел "Даскалово".

Премиерът обеща, че до средата на януари ще стане готова магистрала "Люлин" и те ще бъде пусната пробно.

"Завиждат, завиждат, мъчно им е, защото това само е било в сърцето, в мечтите на много поколения политици, а и за всички българи", допълни още Борисов.

Той съобщи, че в петък при посещението си в Брюксел е разбрал, че много българи правят доноси, за да спрат строежа на магистралата.

"Просто ни се смеят, че българи топят българи, за да няма АМ "Тракия", допълни Борисов.

Според него "и сини, и червени", които имат връзки или познанства в Брюксел се опитват да спрат изпълнението на проекта за "Тракия".

Той увери, че се надява на подкрепата на българите и не обръща внимание на сигналите за финансовите доноси, които са си определили служителите в различните министерства.

"Дайте да си гледаме работата. Това им е и на тях работата в парламента – трябва да кажат нещо", коментира в заключение министър-председателят.

Малко по-късно премиерът бе гост и в предаването "Годината" на Дарик радио.

"Министрите вече влязоха в ритъм и на България й трябва още няколко години партия, която да носи политическата отговорност и да довърши реформите, които вървят в момента""">"Бих казал най-важните неща, които свършихме през годината, на един дъх – сигурност, финансова стабилност, инфраструктурни проекти.Искам, ако можехме, да дадем двойни пенсии и заплати, но сега за година и половина трябва да завършим инфраструктурните проекти".

"След година и половина, когато заработят всички инфраструктурни проекти, това ще носи пари, с които ще вдигаме и пенсии, и заплати, обеща Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати