28 Март 2024 г. Четвъртък

Студ скова Източна България. Снегът блокира пътища

2010-12-17 12:21:10

През изминалата нощ фирмите, ангажирани със снегопочистването в София, са извършили две обработки на улиците на масовия градски транспорт и на тези с обществена значимост във всички столични райони, съобщиха от Столичната община.

Освен тях са обработени и стръмни и опасни участъци на града.

Към момента трамвайните линии се движат по разписание, а в градския транспорт има отклонение от графика с около 6-8 минути в участъци, където обичайно трафикът е натоварен в сутрешните часове на деня.

Далеч по-тежко обаче е положението в източната част на страната.

Автомагистрала “Тракия” е затворена в двете посоки в района на Бургас, съобщиха от Областното пътно управление. 
Всички пътуващи за Сливен и София се пренасочват през Бургас – Ямбол – Петолъчката. В участъка между Петолъчката и Лозенец пътят също е затворен.

Дюлински проход е затворен за всички видове моторни превозни средства. Затворен е пътят между селата Изворище и Миролюбово.

На много места в областта са отменени учебните часове. Проблеми с електрозахранването има в квартал Ветрен, селата Равнец и Рудник и квартал Крайморие.

Някои от училищата в общината днес ще работят с намалени часове.

Затворен за движение е пътят между комплекс Златни пясъци и Кранево, съобщиха от Областното пътно управление във Варна.

Причината е сложната обстановка в регион Добрич и множество закъсали коли по пътя Кранево – Албена. Движението ще бъде възстановено след нормализиране на обстановката.

От община Варна съобщиха, че продължава почистването на улиците в града. Детските градини, яслите и училищата работят нормално. Няма места без вода.

Аварии в електрозахранването има в три от местностите около града, квартал Галата и село Звездица. Екипи на Е.ОН работят по отстраняването им. От община Каварна съобщават, че пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия.

Поради силните снегонавявания има много закъсали автомобили. Райони от Каварна са и без ток.
От 5,15 часа тази сутрин е въведено ограничение за движение по републиканската пътна мрежа в района на Разград, съобщиха от Областното пътно управление.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета на територията на цялата област, а моторните превозни средства задължително трябва да са с вериги.

Заради въведеното ограничение за движение на товарни камиони са създадени няколко контролнопропускателни пункта.

В училището в село Гороцвет не се провеждат учебни занятия.  В учебното заведение се обучават деца от съседните села, а пътищата не са почистени и училищните рейсове не са извозили ученици.

В област Шумен няколко междуселищни автобуса не са изпълнили маршрутите си заради обилния снеговалеж.
Пътищата в Силистренска област също са заснежени и заледени, а на места има снегонавявания.

По данни на Областното пътно управление републиканските пътища в района се почистват и опесъчават и са проходими при зимни условия.

В Гражданската защита не са постъпили сигнали за бедстващи хора, закъсали автомобили и откъснати селища без ток и вода в областта.

Заради намалената видимост и обилния сняг сутринта обаче 15-годишно момче е блъснато от таксиметров автомобил, докато пресичало улицата на необозначено място, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Силистра.

Детето е със счупена ключица, но няма опасност за живота му. То е настанено за лечение в областната болница.

Товарните автомобили, които преминават през Прохода на Републиката, трябва да се движат задължително с вериги. Ограничението е въведено от 6,30 часа тази сутрин.

В цялата Старозагорска област пътищата са заснежени, почистени и обработени с пясък и сол. Движението се осъществява при зимни условия.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати