26 Април 2024 г. Петък

Километри магистрали - жив ужас за другите партии

2010-12-16 10:28:13

“Представяте ли си какво е за другите политически партии, които само са виждали в сърцето си, в сънищата си, в мечтите си, имали са възможност да я направят и сега, когато минават и гледат стотици километри вече на чакъл магистрала…!? Ами това предизвиква жив ужас. Така че те са готови да кажат всичко”.

С тези думи премиерът Бойко Борисов успокоява регионалния министър Росен Плевнелиев, който със съжаление коментира последния скандал около пътната агенция. От Министерския съвет разпространиха стенограмата от заседанието на министрите.

„Дори една магистрала „Тракия” не може да обедини всички българи, специално партиите на България, тогава, когато правителството дава всичко от себе си. Тогава, когато имаме уверението от представители на Европейската комисия, че апликационната форма на „Тракия” е на финалната права. Тогава, когато ние сме ускорили строителството, Синята коалиция произвежда скандали, интриги и изкривява обективни факти, информация, които са им дадени”, жалва се министър Плевнелиев.

Премиерът обаче показва, че приема критиките хладнокръвно.

”Ами те ще изпаднат в истерия, когато разберат, че напролет ще почнем първите два лота и по „Струма”. Защото за населението от София до Петрич - това е Дупница, Благоевград, надолу Симитли, Сандански, Кресна, Петрич, да имат магистрала това означава живот. Това означава, че от София до Солун ще се ходи за два часа, особено влезем ли и в Шенгенското пространство, да няма граница, даже и по-малко би могло да бъде – 133 километра с европейско финансиране.

Като мине конкурсът и направим копките за двата лота на Магистрала „Марица”, сега в събота като пуснем на три нива естакада на Перник.Ами представяте ли си ние да сме в тяхното положение и да гледате какво правят, това, което вие не сте свършили или сте си мечтали да свършите! Ами като минат по моста „Брюксел”, който още от времето на Софиянски го правят!? Има огромна разлика. Ами като минеш по Южната дъга и с „ужас” видиш как се строи в момента, и до „Младост”, това е много тежко, това е изключително тежко, пази Боже, както се казва, да си в тяхното положение. Това е по-лошо да си там на апарата, който пуснахме днес с Константинов. Ами като пуснем и „Люлин”, изрежда Борисов.

”Аз ги разбирам, вие защо се дразните?”, чуди се той. „Разбирам ги напълно, това за тях е ужасяващо. Аз не им се сърдя, защото това е разбираемо, макар че аз, може би от всички пороци, нямам само този, наречен завист. И когато се касае за нещо, което е хубаво за България, не бих се …. Ами Спортната зала, за която бяха най-против…!? Нейков, като минават сега и гледат каква красавица е. Ами като светне догодина и почнат там състезания след състезания и да се пълни с хиляди хора, които са мечтали да гледат подобни срещи или първенства.

Ами концерти –, казва още Борисов.

„А за нормалните хора е ясно, че е криза. Ясно е, че ако имаше останали пари в бюджета, надявам се в другата, в следващата година вече да имаме и за социално слабите повече, да дадем повече и за пенсии”, продължава министър-председателят.

„Ами като дойде президентът на Европейската инвестиционна банка и подпишем меморандум за кофинансиране и на „Струма”, как няма, това е много, това е ужасно…. Това, Плевнелиев, е ужасно нещо. Ами като завърши сега проектирането София-Ниш-Белград, за два часа и половина могат да дойдат от Белград да пият кафе в София и обратното – това са огромни потоци трафик. Ами Дунав мост 2 през 2012 година, Сашо Цветков като го пусне? За целия Видин и региона, какво ще кажем? Едните мечтаеха, другите го направиха. И хората ще почнат да избират”, подчертава Борисов.

”Това е ужасно, и даже те са меки в атаките. Сигурно аз бих си измислил и нещо тежко и за теб. Аз не знам как са те пропуснали?! И то много тежко, ама такова, че аз да не си го повярвам дори, като го измисля.  Така че това не само не трябва да ви притеснява, то е разбираемо, човешко е. Това им е проблемът”, заключва Бойко Борисов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати