28 Март 2024 г. Четвъртък

"По дрехите посрещат", или как UBS тества дрескод за своите служители

2010-12-15 16:41:26
Първото впечатление, което се прави по време на среща, означава много. Това послание UBS отправи на своите служители за работа с клиенти в швейцарските си клонове посредством дрескод от 43 страници в който се описва как да се впечатлят клиентите благодарение на добрия външен вид, пише "Уолстрийт джърнъл".

Правилата са подобни на тези в бизнес училищата в Швейцария, но банката добавя някои допълнителни изисквания за това какво трябва и какво не трябва да се прави, когато става дума за външния вид на своите служители. Някои от съветите доскоро се срещаха само в модните списания, а не в официални препоръки към служителите на дадена банка.

В новите препоръки се посочва служителите вместо костюми с неутрални цветове да наблегнат на тъмносивото, черното и синьото, защото тези цветове "символизират компетентност, формалност и здравомислие".

Късите поли сред женската част на персонала са забранени, като дължината на полите трябва да достига поне до коляното. Също така са забранени бляскави аксесоари.

Новият код препоръчва също така и по-слаб грим, с дискретно червило, не се препоръчват черен маникюр или такъв с картинки.

Прическата пък засилва "индивидуалната популярност", ако бъде добре направена и поддържана. От друга страна, не се препоръчват различни видове бради, като например тип "катинарче", като цяло мъжете е хубаво да се бръснат гладко. UBS дори дава съвети какво да е бельото на своите служители, като то трябва да бъде високачествено и да се пере лесно, но и да остава незабелязано на работното място. Високите черни чорапи също са за предпочитане, защото не показват кожата на краката, като седне човек.

В дрескода банката не препоръчва на служителите, които работят с клиенти да имат, натрапчив дъх. Хубаво е се избягват храни, в които се слага чесън и лук, както и не е препоръчително служителите да пушат преди срещи.

Обеците и гривните са непрепоръчителни за мъжете, но за сметка на това се насърчава носенето на красиви часовници, които показват качества като "пунктуалност и висока точност".

Според говорителя на банката Жан-Рафаел Фонтанас препоръките изглеждат доста подробни и съвпадат с "швейцарската точност", но допълни, че дрескодът е подготвен първоначално за временните служители, които може би не са запознати с работната среда в банките.

"Целта ни е клиентите веднага да усещат, че са обслужвани от UBS, още като влязат в банката", заяви Фонтанас. "В зависимост от резултатите от теста ние може да го приемем, променим или да го отхвърлим."
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати