25 Април 2024 г. Четвъртък

Божинов: Стилиян е истинският лидер в националния

2010-07-06 10:39:10

"Стилиян Петров е истинският лидер на националния отбор. Когато сме на лагер, всички се събираме в неговата стая и обсъждаме ситуацията. Той е абсолютен лидер, спечелил си е уважението на всички," така Валери Божинов описа ситуацията в националния ни тим след отказаването на Димитър Бербатов.

Според новия лидер на българското нападение тъкмо Петров е най-важната фигура в тима. Валери изрази надеждата си, че и Димитър Бербатов някой ден ще се върне.

"Може да излъжем Англия на "Уембли". Стоилов знае как да ни нареди. Време е да постигнем нещо повече. От този мач само можем да спечелим. Играеш на най-хубавия стадион, ако вкараш влизаш в историята. Не ни трябва допълнителна мотивация. Но и не трябва да ни е страх от Англия.

"В последния ни мач г-н Стоилов ми каза да стоя под крушата и да чакам своя момент. Той искаше да задържаме повече топката, а не да прибързваме. Аз винаги бързам и искам да вкарам на контра. Имахме сериозен разговор след това със Стоилов," коментира още Божинов пред Ринг.

"Бербатов ни е нужен. С неговата класа, с всичко. На никой не му е приятно да е хулен. Не съм говорил с него, но би било добре да се върне. В България трябва да го защитаваме повече, постигнал е много. В Англия го критикуват, но ние трябва да го зачитаме. Той си знае най-добре дали ще се върне.

"Пак повтарям - Стилиян е най-големият лидер. Той е сърцето, моторът на тима. Той е пример за всички в нашето поколение. Това е истинският капитан на България," не спря със суперлативите играчът на Парма.

Валери Божинов разкри още, че е любимец на президента на Парма Томазо Джирарди. Той обаче призна, че за да стигне до този статут е показал много професионализъм и правилно отношение към клуба.

"Договорът ми е за 5 години с Парма. Трябва да бъда професионалист и да се раздаваш непрекъснато. Ако давам всичко от себе си, то аз съм сигурен, че ще получа шанс да играя в клуба. Ръководителите искат да видят дали съм израснал като манталитет, като професионализъм," обясни Божинов пред Ринг.

"Ако показвам уважение, то това отношение ще се връща и към мен. Днес съм футболист, утре кариерата ми ще приключи. Затова трябва да създавам добри впечатления у всички," обясни Валери.

Той си призна, че е любимец на собственика на тима Томазо Джирарди. "За да постигна това, аз съм се държал коректно и съм работил за имиджа на клуба. Видя ме, че съм професионалист и затова ме харесва. Аз не искам привилегии заради това."

Божинов коментира очакванията и впечатленията си от Световното. "В началото световното не беше интересно. Имаше доста мачове, които не бяха на ниво. Гледайки Германия те ми направиха огромно впечатление. Показаха невероятна дисциплина. В това отношение са номер 1. Играят невероятен футболист. Всеки се бори и дава максимума от себе си. Техният стил не е германски. Прогнозата ми е, че на финал ще бъдат Германия и Холандия," допълни още българският национал.

Валери разкри, че няма никакви проблеми с Алисия. "Алисия е моята жена. Тя ще бъде майка на децата ми и много я обичам. Не ми е приятно да има спекулации. Ще остана винаги с нея. Тя и детето са най-важни за мен."

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати