27 Април 2024 г. Събота

Предсказание на Нострадамус: Колайдерът води края на света през 2016-та?

2010-12-14 10:40:41

Ускорителят на елементарни частици в Церн ще бъде причината за края на света, според пророчествата на Нострадамус?

Французинът е предрекъл появата на „сатанинска дъга на гнева”, от която ще има катастрофални последствия на земята.

Има ли това предсказание обаче нещо общо с ускорителя на частици или не?

Мишел Нострадамус, който е живял през 16-ти век, е бил не 14само доктор и известен астролог, но и много богат мъж с научни познания. До сега никой не знае от къде е черпил вдъхновение за своите предсказания, но се смята, че е използвал машина на времето, в чието огледало е виждал картини от бъдещето.

Тези, които интерпретират работата му като пророческа, вярват, че през 2011г. смъртоносен дъжд ще се излее от небето и всичко ще пострада – няма да оцелеят  нито растенията, нито животните, а до 2016г, и всички хора ще измрат. Причина за това ще бъде „дъгата на станистката ярост в Европа, която ще причини ужасяващи изгаряния на половината планета”, пише Pravda.ru.

До скоро се смяташе, че може би в предсказанието е ставало дума за изстрелване на бойна ракета (Нострадамус не е познавал ракета във времето, в което е живял, затова се счита, че навярно е видял траекторията на ракетата като дъга).

Създадените в изследователския център условия са невъобразими – подобни на тези от първичния взрив, благодарение на който съществуваме и ние.

Според предсказанието на Нострадамус само половината свят ще бъде засегнат от катастрофата. Изглежда океаните ще предпазят останалия свят (Америка и Австралия) в случай, че възникне експлозия в ускорителя. Ако това се случи, злите езици твърдят, че Европа и Азия ще бъдат заличени от лицето на планетата.

Въпреки това, повечето учени не са съгласни с тези хипотези. От тяхна гледна точка няма потенциална заплаха, защото, за да се създаде черна дупка, трябва да бъде предизвикано огромно гравитационно свиване на материята. Нещо, на което ускорителят на частици е неспособен.

Като цяло експериментите с колайдери не са нещо ново за човечеството. Ускорители на частици са били редовно използвани в изследвания от средата на 20-ти век в лабораториите и никой не е пострадал. Дори повече, инциденти или повреди в тези устройства са изключително редки.

Въпросите, обаче, стават все повече. Какво би могло да направи тази машина? Да излъчи огромно количество топлина в атмосферата? Дори това да се случи (все пак ускорителя има много висока степен на защита, тествана под Алпите), това количество топлина на дали ще е по-голямо от това, което може да излъчи избухването на вулкан, например. А, както знаем, това засяга обикновено само местния климат. Няма опасност магма да залее цяла Европа.

Дори и ускорителят да избухне, това би изгорило само гората около него.

По повод предсказанията на Нострадамус....

Ясно е, че те са доста спорни. Датирането на събитията в предвещанията му е съобразено с еврейски календар, датиращ от създаването на света. Това може да означава, че всички ужаси, предречени от него, нямат нищо общо с нашето време.

Има всякакви възгледи, които апелират към спиране на ускорителя преди да е станало твърде късно. Много хора са скептични и смятат, че нещо ужасно може да се случи. Но има и експерименти, които са далеч по-опасни от колайдера. Факт е, че положението остава несигурно...

 Днес се навършват 507 години от рождението на Мишел дьо Нострадам, известен като Нострадамус.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати