19 Април 2024 г. Петък

Борисов: Даваме, където е жизненонеобходимо

2010-12-13 18:52:33

„Ние разпределяме съвсем малки суми за там, където има жизнена необходимост“, коментира премиерът Бойко Борисов относно сумите, изразходвани от икономии в бюджета. 

Запитан откъде са икономиите в бюджета обаче, той отговори еднозначно – "икономиите са от бюджета". 

„За ДАНС, хората, които се пенсионираха, трябва да им се платят обезщетенията. Тази година се дават с 900 млн. лв. повече за пенсионерите, отколкото през миналата. Даваме и за църкви, защото това е много важно не само за религията, но и за духовната сила на човека”, аргументира се  Борисов. 

„Не сме раздали нищо в повече – 3 млн. и нещо за ДАНС, за църквите, за дефицита на НОИ и още нещо имаше за един-два милиона”, каза премиерът. 

Той посочи, че сегашното правителство разпределя висок бюджет за изпълнение, за да може да остават малко за преразпределение.

„Вашите любимци от предишното правителство залагаха нисък бюджет и може да отидете да питате Краси Стефанов – сегашния данъчен инспектор, още на септември месец те са занулявали бюджета, за да излязат с милиарди излишъци”, разкритикува Борисов.

По думите му създаването на ритмичност в плащанията е сред основните проблеми в здравеопазването, за чието решаване ще се работи.

Борисов посочи, че заедно с европейските програми парите за здравеопазване възлизат някъде на около 3 милиарда и 400-500 милиона лева.

„Въпросът сега е от януари да се стабилизира и НЗОК, и рентабилността на плащанията. Някъде сме запазили, някъде сме намалили, а някъде сме увеличили клиничните пътеки. Толкова пари, колкото ние даваме за здравеопазване, никой не е давал”, похвали се премиерът.
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати