Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Април 6
Начало arrow Политика arrow Първанов: По-зъл става премиерът!

Първанов: По-зъл става премиерът!

  Print E-mail
2010-12-13 14:43:16
източник: dnes.bg

"Колкото нещата отиват пò на зле, толкова по-зъл става премиерът. Имам чувството, че неговата агресия нараства обратнопропорционално на резултатите, които има в управлението", заявява президентът Георги Първанов в интервю за в. "24 часа".

Според него премиерът търсил начин да избие в публично-медийна агресия, която за държавния глава била необяснима.

"Моят сблъсък с г-н Костов е основният сблъсък за прехода в персонален план" и напомня, че между двамата е имало барикади.

Според президента близостта между Борисов и Костов е "много по-сериозна и реална“, била е икономически подплатена преди десетина години, а доскоро се реализирала в мощна политическа подкрепа на сините за ГЕРБ.

"Очевидно сега Костов е видял, че корабът на управляващите се клати, и бяга в друга посока", допълва държавният глава.

"Най-логично е Алексей Петров да бъде кандидат за президент на премиера Бойко Борисов, с когото са бизнес партньори, тоест имат си доверие от началото на прехода", коментира още Първанов по повод информацията, че на 1 януари 2011 г. ще се сформира инициативен комитет, който ще номинира бившата барета.

Президентът потвърждава, че ще подпише указ за обнародване в "Държавен вестник" на бюджета за следващата година.

"Бламирането на бюджета е бламиране на правителството и на волята на избирателите", отбелязва той.

В същото време критикува, че в този бюджет няма политики, никакви идеи за реформи, "в него няма да открият себе си нито бизнесът, нито хората от образованието и науката", каза той.

"Това е бюджет, който е направен чисто счетоводителски, а не политически – с управленска визия и стратегия", смята Първанов.

Първанов потвърждава, че проектът му "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) може да застане зад силни кандидатури за кмет, "примерно издигнати от инициативни комитети". Без отговор оставя въпроса дали ще участва в следващите парламентарни избори.

"Има достатъчно време и бъдещето ще покаже накъде вървим", отговаря лаконично Първанов.

Според него проектът на Изборен кодекс издава стремеж "управляващата партия да си заложи лостове за служебна победа".

"Не се реализираха смелите обещания на ГЕРБ за радикална промяна в изборното законодателство", критикува още Първанов.

Той прогнозира, че на следващите парламентарни избори, "ако нещата вървят така", ГЕРБ няма да спечелят такива резултати. Първанов добавя, че след сбирката на АБВ на 11 ноември всички са започнали да говорят за алтернатива – и БСП, и сините.

"Не ми се иска обаче това да бъде поредният негативен вот и да се създаде поредната радикална формация", допълва президентът.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?