19 Април 2024 г. Петък

"Атака" оредя: един депутат минус

2010-12-10 12:46:59

Депутатът от „Атака” Камен Петков, който в началото на мандата предпочете да се жени, вместо да подкрепя правителството на Бойко Борисов, а след това гласува „против” най-важния закон за следващата година – Бюджет 2011, накрая официализира позицията си.

Тази сутрин зам.-председателят на парламента Екатерина Михайлова съобщи, че Петков напуска групата на Волен Сидеров и става независим. 

Така ентусиазираните националисти повтарят сценария от миналия мандат на парламента.

Тогава от 21 депутати в началото стигнаха до разпад на групата в края на управлението на тройната коалиция. И досега „Атака” разполагаше с 21 народни представители, но от днес стават 20.

Нито Камен Петков, нито Волен Сидеров присъстват в парламента, за да обяснят причините за „развода”.

Кратък коментар направи депутатът Станислав Станилов, но с уговорката, че не познава Петков. Той не можа да си спомни младият му колега някога да е изразявал мнение против управляващите в стаята на парламентарната група. 

Бил тих и се държал като всички останали „съратници” (по терминологията на националистите). 

Станилов допълни, че не знае колегата му да е подписвал декларация, с която се задължава, ако напусне групата на „Атака”, да се откаже и от депутатския си мандат. 

„Това е въпрос на личен морал”, коментира професор Станилов и допълни, че ако той е в неговата ситуация, би напуснал и парламента. 

Самият Станислав Станилов също не бил подписвал подобна декларация. Депутатът не вижда особена драма в намаляването на състава с един човек и даде пример с предишния мандат на „Атака”. 

Народният представител обаче не можа да си спомни факта, че в края на мандата на 40-ото народно събрание група на националистите не съществуваше. 

„Аз съм в атака още преди Атака да съществува”, така Станилов разясни своите депутатски принципи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати