29 Март 2024 г. Петък

Димитров за АБВ: Нов бардак не се прави само с нови чаршафи

2010-12-09 10:15:16
Нов бардак не се прави само с нови чаршафи. Така коментира президентския проект настоящият министър без портфейл Божидар Димитров, който е бивш съпартиец на Георги Първанов. В студиото на "Гореща точка" по ТВ7 той сравни премиера Бойко Борисов със Стефан Стамболов.

Министърът без портфейл Божидар Димитров коментира в студиото на Николай Бареков, че е

нормално да има повече алтернативи на управлението на ГЕРБ, а не само една.

Според него Георги Първанов се е превърнал в политически субект със създаването на АБВ. За него все пак остава неясно дали новата формация действително е политически проект и група за натиск.

Димитров уточни, че от една година и половина не се е чувал с Георги Първанов, нито е получавал покана за проекта АБВ.

Застанал съм зад каузата на ГЕРБ, заяви Божидар Димитров

на въпрос дали с Първанов са обсъждали проекта АБВ.

Преди сбирката на АБВ на 11.11. тази година много хора са се хвалели пред Димитров, че влизат в президентския прокте. "А след това се скриха като мишки и отричаха пред медиите.

И те са почувствали, че не е това колективът, който ще направи сериозна политическа алтернатива", заяви Божидар Димитров пред Николай Бареков в сутрешния блок на ТВ7.

Но до изборите има време и може да се направят промени в хората, допълни Димитров. За да обрисува старта на АБВ, министърът перифразира една популярна хърватска поговорка - Нов бардак не се прави само с нови чаршафи.

Натопиш ли си дупето в политиката няма излизане, коментира още министърът амбициите на Първанов за създаване на политически проект.

На въпрос на Николай Бареков дали и приел подарък телефон "Верту", Димитров заяви, че отдавна е мениджър и знае до  какъв размер подаръци може да получава.

Божидар Димитров коментира, че е възможно и други хора в администрацията да имат фалшиви дипломи, защото има цяла индустрия за това.

ГЕРБ дава шанс на младите хора,

подчерта той по повод скандала с фалшивата диплома на Калина Илиева.

Министърът посочи още, че много чужденци чрз подправени документи търсят възможност за българско гражданство. Вече има такива случаи, които са предадени на ДАНС. От началото на годината досега правителството е дало на 15 хиляди българи, живеещи зад граница, българско гржднство.

Димитров не вижда смисъл в идеята на синия лидер Иван Костов за промени в кабинета.

"Как мож да искаш оставката на транспортния министър Александър Цветков за това, че два кораба са се сблъскали в Черно море", възмути се Димитров.

БАН остава да съществува, потвърди позицията на правителството министър Димитров.

Според него все пак системата в академията може да се рационализира.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати