19 Април 2024 г. Петък

Али Юзеиров пред Dnes.bg : Купихме си партия!

2010-12-09 09:32:26

Братята Юзеирови ще се опитат да създадат партия ОТОМАН отново. 

Преди три седмици във вестник „Конкурент“ (всекидневник за Северозападна България с централен офис във Враца) беше публикувана „Учредителна декларация на инициативния комитет на създаване на политическа партия Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък (ОТОМАН)“. 

Ние сме за силна държава, която насърчава толерантност, отговорност, морал и солидарност между своите граждани, твърдят от инициативния комитет. 

Толкоз вече сме тренирани в гимнастиката, че вече сме приключили почти с всичко. Надявам се до 2-3 седмици даже да внесем документи в Софийски градски съд, заяви в интервю пред Dnes.bg Али Юзеиров.

Братята Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През септември 2009-а те се опитаха да създадат партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Кандидат за президент

Политическите планове на братята обаче не се изчерпаха с "Мюсюлмандемократичния съюз""">„От седми месец ние сме направили промяна в една партия, която се казва ДЛПС [Демократична либерална партия на справедливостта]. Ние станахме членове на тази партия, направихме конференция, сменихме управителя, сменихме председателя. И от седми месец до ден днешен ние не можем да узаконим промяната в тази партия. Или както се казва на български жаргон – купихме си партия регистрирана и те не ни регистрират промените“.

„По една или друга причина аз, живот и здраве, с волята на Всевишния, ще бъда кандидат за президент. Дали ще ми издигне кандидатурата ОТОМАН, дали ще ми издигне кандидатурата ДЛПС, дали ще ми издигне кандидатурата инициативен комитет, това е нашето желание“, заяви пред Dnes.bg Юзеиров.

Ние не искаме властта, искаме да покажем, че ни има тука, обясни той.

Бизнес на три континента

През 2009 година опитът за учредяване на "Мюсюлмандемократичния съюз" срещна противоречиви реакции в чуждестранни сайтове, популяризиращи исляма. 

Базираният в Доха сайт IslamOnline през октомври миналата година посвети публикация на политическия проект на Юзеирови, в която цитираше Ариф Абдуллах, бивш председател на закритата организация ОИРК (Обединение за ислямско развитие и култура). „Не мисля, че формирането на тази партия  [Мюсюлмандемократичен съюз] е в полза на мюсюлманите в България“, заяви тогава Ариф Абдуллах  в телефонно интервю за IslamOnline. Юзеирови нямат популярността да спечелят изборите, посочи още Абдуллах.

Аз наистина не се шегувам

Година по-късно Али Юзеиров твърди, че не му липсва смелост.

„Аз в едно интервю на радио Хоризонт казах, че да, официално заявявам, че съм фундаменталист и съм радикалист. Ако това е престъпление в България, да дойдат да ме арестуват“, добавя той.

Аз съм много известен в моите среди. И това нещо ще го видите на президентските избори. Аз наистина не се шегувам. Аз непрекъснато контактувам с моите събратя от малцинствата и, повярвайте ми, аз съм много актуален между тях, заявява Али Юзеиров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати