26 Април 2024 г. Петък

Исторически успех за българския покер

2010-12-08 15:10:31

Българските покер играчи записаха най-доброто представяне в историята на този спорт, след като заеха второ, трето и осмо място на основния турнир от веригата "Унибет оупън" в Лондон.

Йордан Митренцов завърши втори и спечели 72 685 паунда (86 303 евро), а Симеон Найденов остана трети с 48 115 паунда (57 130 евро). В една вечер, доминирана от българското представяне на финалната маса в казино "Виктория Гросвенор", само късметът не им позволи да се получи първият в историята чисто български хедсъп. Димитър Данчев, който остана осми в крайното класиране, си тръгна с 10 240 паунда (12 158 евро).

Българите бяха звездите на масата през целия ден, а накрая на масата се появи и българското знаме. Симеон Найденов влезе на финала като масивен чиплидер и контролираше изцяло ситуацията на масата до момента, в който не останаха трима души заедно с Митренцов и холандеца Пол Фалкенбург.

Найденов започна деня с малко над милион чипа и в определени моменти стакът му стигна до 2.4 милиона чипа. В нито един момент лидерството му не беше застрашено благодарение на разумната и стегната игра.

Но когато останаха тримата, ситуацията се промени. Фалкенбург започна да играе много агресивно и това в първите няколко ръце обърка българите. Много скоро след това настъпи ключовият момент в турнира.

Найденов отвори преди флопа със 70 хиляди чипа, преди холандецът да рейзне на 170 хиляди от малкия блинд, но Найденов този път отговори с 380 хиляди. Фалкенбург не мисли дълго, преди да влезе "ол ин", а Найденов бързо отговори.

Фалкенбург: КJ
Найденов: АQ

И в този момент картите изневериха на българина. За първи път, но решително. На флопа се обърнаха 9J4, на търна излезе 5. Тук се появи малка надежда, че при пета пика двамата да разделят пота, но на ривъра излезе 7 и Фалкенбург спечели най-големия пот в турнира. Найденов загуби около 1.5 милион чипа, или 75% от стака си, а холандецът пое контрола върху играта с около 3 милиона чипа.

Тази ръка тотално изхвърли Найденов от интригата и малко по-късно той загуби и останалите си чипове в двубой срещу Йордан Митренцов. Найденов влезе "ол ин" с К2, а Митренцов му плати със 75. Флопът помогна на Митренцов да направи чифт от осмици А78. На търна излезе 2, а на ривъра Q.

"Не съм разочарован от представянето си. Доволен съм от играта през целия турнир и няма за какво да съжалявам", коментира след края на участието си Найденов, който, без да направи грешка, загуби една важна ръка, но тя се оказа най-важната.

Митренцов, който беше най-атрактивната фигура на масата с поредица от блъфове, сривове и възходи, имаше нелека задача срещу Фалкенбург на хедсъпа. Развръзката на турнира не закъсня. Малко преди полунощ двамата влязоха "ол ин" още преди флопа.


Йордан Митренцов: AJ
Пол Фалкенбург: AK

И в тази ръка късметът обърна гръб на българите. Въпреки че втората карта на флопа даде шанс за успех 8J... Леко забавяне на третата карта, радост в очите на Митренцов, след което обаче излезе К. Настроението се обърна в другата посока, а от този момент играта практически беше загубена. На търна и ривъра излязоха 6 и 7.

Фалкенбург спечели 109 550 паунда за успеха си.

По-рано през вечерта Данчев отпадна след комбинация от лош късмет и лош тайминг. Той загуби стака си буквално в две ръце, въпреки че не направи нито един теоретично погрешен ход за цялата вечер. В последната си ръка той игра срещу Найденов.

Найденов: АК
Данчев: АК

Леката разлика в картите - сют и офсют факторът изигра важна роля за изхода на ръката. На флопа излязоха 4Q10. Дамата купа на търна сложи край на интригата и Данчев трябваше да си тръгне от турнира като осми в крайното класиране.

 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати