26 Април 2024 г. Петък

"Дискавъри" класира научните истории на 2010 година, свързани със секса

2010-12-08 15:02:01

Който твърди, че в науката няма нищо секси, трябва да прочете съставената от "Дискавъри" класация на научните открития на 2010 г., свързани със секса.

1. Голото джудже

След близо три века в забвение, през септември италиански изкуствоведи представиха реставрирания гол портрет на джуджето Морганте - шут в двора на Медичите във Флоренция. Известно като "Портрет на джуджето Морганте", двустранното платно дава възможност изобразеният субект да бъде видян и отпред, и отзад. Оригиналната картина е дело на художника Аньоло ди Козимо, известен като Бронзино, и е рисувана около 1553 г. Смятан за неприличен, през 18-и век портретът е преработен, за да се прикрият интимните части на джуджето.

2. Алкохолът прави хората привлекателни

Британски учени установиха, че няколко питиета влияят върху възприятията ни за външността на околните. Направеното от тях изследване показва, че алкохолът притъпява способността ни да разпознаваме асиметрията на лицето. Симетрията е важен аспект, който прави дадено лице привлекателно. Хората предпочитат симетричните лица. Премахвайки асиметрията, алкохолът сякаш слага на пилия "вълшебни очила".

3. Жените обичат да се гушкат след секс

Изследване, публикувано в Journal of Sex Research показва, че представителките на нежния пол обикновено търсят интимност след половия акт. Нежна дума, милувка или прегръдка - това искат дамите след секс. Мъжете от своя страна търсят питие или цигара - неща, които биха увеличили шансовете им отново да се отдадат на любовна игра.

4. Червеният цвят и привличането

Психолози от университета в Рочестър, САЩ, установиха, че мъжете намират жените за по-привлекателни и са по-склонни да им обръщат внимание и да флиртуват с тях, когато дамите са облечени в червено. Изследване, публикувано в Journal of Experimental Psychology, показа, че и обратното е вярно - жените са по-привлечени от мъже, които носят червено. На практика във всички култури червеният цвят е символ на ранга. Авторите отбелязват, че в Китай, Япония и редица африкански популации червеното се свързва с просперитет и по-висок статут.

5. Естествената миризма и привличането

Всичко, от което се нуждае една жена, за да привлече партньор, е собствената й естествена миризма. Проучване, публикувано в сп. Psychological Science показва, че при мъже, помирисали тениски на жени в овулация, нивата на тестостерон са били по-високи, отколкото на мъже, подушили чиста тениска или тениска, носена от жена, която не е в овулация.

6. Уханията и големите котки

Докато при хората не е задължително парфюмите да действат стимулиращо, при големите котки нещата стоят по различен начин. Биолози от САЩ установиха, че одеколонът "Obsession" на Келвин Клайн действа като магнит за ягуари, пуми и други големи представители на семейството на котките.

7. Жабите и сексът

Жабите пеят по време на секс. Авторите на изследване, публикувано в сп. Animal Behaviour, са открили, че докато се чифтосват, някои женски жаби издават специфични звуци, които карат мъжките екземпляри да се движат по-ритмично.

8. Рокси

В началото на годината в Лас Вегас официално бе представен първият по рода си секс робот с човешки размери - красавицата Рокси (Roxxxy). Освен приятна визия, роботът притежава и изкуствен интелект. "Тя не може да чисти и готви, но пък прави почти всичко друго, ако ме разбирате. Тя е компаньонка. Тя е личност. Тя ви чува. Тя ви слуша. Тя усеща допира ви!", заяви представителят на фирмата създател True Companion Дъглас Хайнс при представянето на модела на Expo AVN Adult Entertainment. Рокси се появи на пазара в 5 разновидности, сред които "Дивата Уенди" (авантюристична) и "Фригидната Фара" (срамежлива).

9. Защо мъжете изневеряват?

Отговорът на този въпрос е, че няма еднозначен отговор. Хелън Фишър, биоантрополог от университета "Рътгърс"мозъкът, за съжаление, е изграден така, че ни позволява да обичаме повече от един човек едновременно", обяснява Фишър. Тъй като при хората "биологичните карти" са различни, някои са по-предразположени към изневери от други.

10. Рибите първи са се забавлявали със секс

Дълго преди хората да започнат да се чифтосват, риби, наподобяващи акули, са били първите, които са се забавлявали със секс. Това показа изследване на добре запазени фосили, намерени в Западна Австралия. Рибите, които първи са правили секс за удоволствие, са живели през ранния девон преди около 400-410 милиона години. 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати