29 Март 2024 г. Петък

"Тийн любовна вампирска история по здрач" – 3

2010-07-05 18:08:56

Третият филм от поредицата е достоен за "Оскар"

 Ако случайно решите да отидете и да гледате третия филм от вампирската поредица за подрастващи „Здрач“, а именно „Затъмнение“, и ако се е случило така, че сте гледали някои от предходните две продукции, би трябвало да сте напълно наясно, че определено не предстои да видите претендент за „Оскар“.

Като цяло сагата, превърнала се в поредния екранизиран феномен, има за цел да изкарва пари и не е чудно, че се цели в най-широката консуматорска група – тийнейджърите.

А какво по-хубаво за един средностатистически тийнейджър от идеализирана любовна история, малко кръв и червени очни ретини и пичове „по плочки“?

Разбира се, за дори минимални интелектуални качества въпрос дори и не може да става, но всъщност в случая това няма абсолютно никакво значение.

„Затъмнение“ намира познатите ни герои Едуард – вампирът (Робърт Патинсън), Бела – тийнейджърката (Кристен Стюарт) и Джейкъб – върколакът (Тейлър Лотнър), на една доста повратна точка от цялостния сюжет.

Лайтмотив този път е Изборът.

Написан не случайно с главна буква, защото нашите обожествени от цяло поколение тийнейджъри са поставени на кръстопътя на живота (на който неизбежно застава всеки един млад човек) и именно Изборът по кой път ще поемат ще предопредели цялото им битие.

На хоризонта се завърта същински любовен „междувидов“"">В един момент драмата става пълна, защото сладката брюнетка (винаги съм се чудела как става така, че Кристен Стюарт изглежда в пъти по-добре на екран, отколкото в реалния живот) съвсем се „шашардисва“ вампир ли да става или кучка.

Емоцията добива небивала сила, когато се намесват едно предложение за брак и едно предложение за секс...

Но всичко това между другото. Що се отнася до лошите, екшънът е в разгара си.

Червенокосото зло Виктория е решила да отмъсти на добрите вампири и на Бела за убийството на своя любим и се впуска да създава цяла могъща армия от новоизлюпени (новоубити?) вампири, отново тийнейджъри.

Естествено, следва епичен сблъсък между добрите и лошите, като този път се намесват и вълците.

Красота и яки ефекти, които зрителите ще видят благодарение на новия и определено по-добър режисьор на сагата Дейвид Слейд.

Като цяло оценката, която IMDB дава на „Затъмнение“, е 4.3/10, което общо взето изчерпва всичко, което може да се каже за филма.

От друга страна, това може да се окаже най-смешното нещо, което сте гледали от време насам.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Култура


Новини
Световната здравна организация излезе с препоръки за психичното здраве на населението. Акцентът е върху психическата стабилност на лекарите, които се борят за живота на заразените и със седмиц ...
Новини
Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари.Книгата е в превод на Маргарита Укегава. &quo ...
Новини
"Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
Новини
Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатн ...
Новини
В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите Седмочисленици ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати