29 Март 2024 г. Петък

Курумбашев: Ако разследват Цветанов, ще му вземат ли визата?

2010-12-08 10:05:30

“Ако утре започне разследване срещу господин Цветан Цветанов, на него ще му бъде ли отнета американската виза". Този въпрос зададе червеният Петър Курумбашев по повод скандала между американския посланик у нас Джеймс Уорлик и Румен Петков. 

На бившия вътрешен министър му беше отнета визата за САЩ, а Уорлик обясни, че причината за това е водене на криминално разследване срещу него. Междувременно главният прокурор Борис Велчев обяви, че у нас такова няма. 

„Къде се води това разследване – не се даде този отговор. Прави впечатление, че това разследване се появи в последния месец“, отбеляза Курумбашев пред Нова тв.

"Нещо криминално ли е извършил господин Петков последния месец, или за нещо са се сетили", попита той. 

"Спомням си остър диалог между господин Петков и вътрешния министър, където той си позволи да нарече господин Цветанов "Цецо шестака" и малко след това му отнеха визата на Петков. Много неприятно е това за България", добави Курумбашев и каза, че вчера депутатът Михаил Миков е поставил въпроса дали Цветанов е нарушил закона, оповестявайки СРС-та в парламента.

"Много ясно е записано, ако се разгласят СРС-та – това може да се случи само за целите на националната сигурност, ако го направиш това в качеството на длъжностно лице, те грози затвор от 1 до 5 години“, отбеляза Курумбашев.

На въпрос дали посланик Уорлик се меси в българската политика, той заяви, че "човек започва да се пита дали срещу определена външно политическа подкрепа има определена вътрешнополитическа подкрепа".

По повод острите критики на Иван Костов към правителството Курумбашев заяви, че сега с исканите оставки искат да компенсират дългата си подкрепа към кабинета.  

"Синята коалиция се намира в състояние на пирует, което особено сега при заледяването е много опасно човек да не си изкълчи глезена", отсече червеният депутат.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати