25 Април 2024 г. Четвъртък

"Манчестър юнайтед" и "Валенсия" направиха зрелищен хикс

2010-12-08 00:06:19
"Манчестър юнайтед" и "Валенсия" не успяха да се победят и завършиха 1:1 в атрактивен двубой от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Датският "Копенхаген" победи с 3:1 "Панатинайкос" и се класира за осминафиналите.

Резултатът на "Олд Трафорд" устройва повече англичаните, които завършиха като лидер в група C и така ще избегнат тежки съперници като "Барселона" и "Реал" (Мадрид).

Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов започна мача като титуляр и участва в най-опасните положения пред вратата на "Валенсия". Бившият национал отбеляза гол през второто полувреме, но той правилно беше отменен заради засада.

Срещата започна с териториално предимство на домакините от "Манчестър", а първото сериозно положение беше за тях в 13-ата минута. Тогава Андерсон беше изведен сам в наказателното поле, но вместо да матира вратаря на "Валенсия" Висенте Гуаита, той буквално му подаде топката.

Играта на двата отбора се раздвижи и положенията пред двете врати заваляха. В 17-ата минута Димитър Бербатов разигра топката в наказателното поле на гостите и центрира към Джи-Сун Парк, но кореецът остана под топката и с това опасността за испанците приключи. В ответната атака Домингес беше изведен на отлична позиция и стреля от движение, но уцели страничната греда на "Юнайтед".

Малко по-късно дойде и първата добра възможност за гол пред Бербатов. Българинът беше изведен сам срещу Гуаита и опита да го финтира, но вратарят изби топката от краката му.

Въпреки силния натиск на домакините, испанците откриха резултата в мача. Майкъл Карик допусна грешка в половината на "Манчестър" и Домингес му открадна топката. Той напредна и пусна към свободния Ернандес, който директно разстреля вратаря на "червените дяволи" Бен Амос.

Въпреки попадението, което беше първо за "Юнайтед" в груповата фаза на Шампионската лига, играчите на сър Алекс Фъргюсън отново имаха превъзходство. В 35-ата минута Рууни отправи красив прехвърлящ удар, който срещна напречната греда, а при добавката Нани не успя да намери рамките на вратата.

Първото полувреме завърши с аванс за "Валенсия", а втората част започна с две отлични положения пред Бербатов. Бившият национал два пъти стреля с глава след центриране на Рууни, но ударите му бяха отразени.

Българинът все пак вкара топката във вратата на "Валенсия" десет минути по-късно след разбъркване пред наказателното поле на гостите, но голът му правилно беше отменен заради засада.

Атаките на "Юнайтед" продължиха и в 60-ата минута Парк навлезе в наказателното, подаде към Рууни на точката на дузпата и английският национал стреля веднага, но ударът му мина на сантиметри от рамките на противниковата врата.

Натискът на домакините все пак даде резултат в 62-ата минута. Тогава кореецът Парк отправи топовен изстрел, Гуаита изби, но при добавката Андерсон изравни резултата за 1:1.

До края на срещата "Манчестър" продължи да търси победата, като най-изгодните положения се откриха пред Бербатов. Първо българинът стреля с глава, но от два метра изпрати топката в ръцете на Гуаита. Малко по-късно той остана сам срещу вратаря на "Валенсия", но отново не успя да го преодолее.

В другия мач от групата "Бурсаспор" и "Глазгоу Рейнджърс" завършиха при същия резултат – 1:1, с което турците спечелиха първата си точка при дебюта си в Шампионската лига. Така "Манчестър" завърши като лидер с 14 точки пред "Валенсия" с 11. Шотландците продължават участието си в евротурнирите в Лига Европа, докато участието на "Бурсаспор" приключи.

В група А "Тотнъм" продължи със силното си представяне в Шампионската лига и за пореден път показа, че е един от най-резултатните отбори в надпреварата, но в същото време и такъв, който допуска много голове. Двубоят между "шпорите" и "Твенте" завърши при зрелищно равенство 3:3, но въпреки това възпитаниците на Хари Реднап преминават в следващата фаза като първенци с 11 точки. С точката холандците си спечелиха участие в Лига Европа.

В другия двубой от групата "Вердер" (Бремен) изигра мач на честта и си тръгна достойно от най-престижния европейски клубен турнир. Възпитаниците на Томас Шааф победиха с 3:0 носителя на титлата "Интер" и още повече задълбочиха кризата при "нерадзурите". Головете за германците отбелязаха Прьодл в 39-ата и Арнаутович в 49-ата минута. Писаро направи победата класическа в самия край на срещата.

В група D мениджърът на "Барселона" Хосеп Гуардиола бе заложил предимно на футболистите, които не получават често възможност за изява, но това не попречи на каталунците да победят "Рубин" (Казан) 2:0. Головете отбелязаха Фонтас и Васкес. Шампионите на Испания продлъжават напред като първенци с 14 точки. Руският отбор ще продължи борбата си на европейската сцена в Лига Европа.

Другият отбор, който продължава на 1/8-финалите е този на "Копенхаген". Датчаните за първи път се преминават груповата фаза на Шампионската лига след неуспешния им опит през сезон 2006/07. "Копенхаген" победиха убедително като домакини "Панатинайкос" с 3:1. Точни за датчаните бяха Вингаард, Яспер Грьонкяер, а Джибрил Сисе си отбезяла автогол. Гръцкият състав отпада от турнира, като събра само 2 точки.

Очаквайте подробности!

Крайни резултати от шестия последен кръг на груповата фаза в Шампионската лига:
"Твенте" - "Тотнъм" 3:4
"Вердер" (Бремен) - "Интер" 3:0
"Бенфика" - "Шалке" 1:2
"Лион" - "Апоел" (Тел Авив) 2:2
"Бурсаспор" - "Рейнджърс" 1:1
"Манчестър юнайтед" - "Валенсия" 1:1
"Барселона" - "Рубин" (Казан) 2:0
"Копенхаген" – "Панатинайкос" 3:1
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати