27 Април 2024 г. Събота

Как да накупим подаръци според звездите

2010-12-07 17:49:35

 

След броени дни настъпва новата година, а денят преди нея е свързан с мъчителен избор на подаръци, многочасова суматоха и тичане по магазините. Ако действаме съгласно препоръките на астролозите, може значително да облекчим пазаруването по празниците.

Овен

В характера на типичния Овен присъства нещо детско: той с лекота можа да хареса всичко - дори и най-бездарно направената ръчно коледна играчка и да даде солидна сума за нея. Освен това, представителите на този знак обичат да са в центъра на вниманието и поради тази причина имат практиката да купуват "крещящи" дрехи, необикновени устройства и изключително скъпи предмети. 

Съвет: Когато пазарувате подаръци, помнете, че не всички обичат да си личат в тълпата, като вас. Поинтересувайте какво искат и харесват вашите приятели и роднини. Не залагайте на шапка с пера! 

Телец 

Телците се отличават със своето спокойствие и самообладание. Когато пазаруват, винаги ходят със списък в ръка. Рядко ще ги видите да купуват подарък в последния момент. Природният инат и перфекционизмът на телеца го кара да издирва търсения от него подарък буквално докато не му останат сили. 

Съвет: Понякога всичките ви планове и списъци ви отвеждат до нежелани резултати. Вие губите представа за реалността. От подозрителност към намаленията и промоциите, понякога не се възползвате от сгодните случаи. Имайте повече доверие! 

Близнаци 

Те са лекомислени и се ръководят от емоциите си, но същевременно са егоисти и себелюбиви. По време на новогодишно пазаруване те рискуват да се заплеснат по "ботушките нова мода" или "палтото, което отдавна искат да имат" и в крайна сметка пари за подаръци не им остават. Не е изключен и вариантът да купят пуловер на приятелка и след час-два да осъзнаят, че и на тях им отива - и то доста! 

Друг проблем при близнаците е, че са излишно придирчиви и придават голямо значение на детайлите. Ако дадена вещ не съответства напълно на изискванията им, те са готови да го захвърлят като неудачен. 

Съвет: За да задоволите самолюбието си и за да не обидите никого от близките си, направете си списък какво точно трябва да купите. В него сложете и нещо за вас, тъй като надали ще превъзмогнете толкова много покупки и нито една да не е за вас. 

Рак 

Раците по природа са фаталисти и поради тази причина оставят нещата на самотек. Те никога не планират купуването на подаръци и отлагат този момент до края. Като резултат в пазарската им кошница се оказват само новогодишни сувенири, плюшени играчки и украса за елхата. И още нещо - алкохол! Не мислете обаче, че те бързат с покупките. Макар и позакъснели, те обичат да влагат усилия и време в избора. 

Съвет: За да не отидат усилията ви зян, вземете се надигнете за подаръци по-рано. Едно от ключовите качества на рака е, че обичат да размишляват. В този ред на мисли - помислете малко сами, колкото по-рано свършите с покупките, толкова по-малко ще се мъчите по-късно. 

Лъв 

Лъвовете обичат да правят щедри и скъпи подаръци. (Да си имаш приятел-лъв!) Ако обаче лъвът е безразличен към някого, той остава абсолютно глух за интересите и желанията му. Лъвовете с радост ще похарчат огромна сума за някаква вещ и ще ви я подарят. А вие ще се чудите - страхотна е, но нима приятелката ви-лъв не се нуждае също от нея? Когато лъвът не получи очакваната благодарност, като правило, силно се обижда и дори може да произлезе нелек конфликт. 

Съвет: Щедростта на никому не е навредила, но ако искате наистина да зарадвате близките и приятелите си, предоставете им възможност те да изберат подаръка си. Идеалният за вас вариант е - да купите празнични сертификати. Така ще можете да направите щедър подарък, но и ще уважите желанието на близките. 

Дева 

Девите са недоверчиви, умни и остроумни. Те обичат да взимат решения и са привикнали да се стремят към съвършенство във всичко. Всичко това прави от тях едни настойчиви купувачи, които бавно-бавно вървят от магазин към магазин и сравняват цените. Нерядко ще ги видите да разговарят с консултанта в магазина. Минусът на тази практика е, че може да останат с пръст в уста, защото така и няма да изберат нещо. 

Съвет: Задължително отидете на пазар с приятел, който ще ви направлява. Именно такъв човек ще ви възпре от това да обикаляте цял ден и да не купите нищо!

 

Везни

Силата на везните е в това, че имат тънко чувство какво обичат и желаят хората около тях. Те често удрят десетката, когато става дума за желан подарък. Слабостта им е в податливостта им на чуждото влияние. И най-младият продавач-консултант без капка опит ще успее да ги убеди да купят нещо. Друг съществен минус е мързелът и безинициативността. Ако не завлечете везните в магазина, може и да не стигнат до там. 

Съвет: Ако успеете да влезете в магазин с цел покупка на подаръци, помолете спътника си да не ви отдалечава нито на крачка. Той трябва внимателно да ви следи и да отблъсква думите на така убедителните продавачи. Не обръщайте особено внимание на рекламите и плакатите с обявления за намаления. Гледайте стоките и се настройте на вълна - желанията на вашите приятели и роднини. 

Скорпион 

Скорпионите са строги и взискателни. Те не търпят критика и съвети, поради тази причина ще ги видите в магазина напълно сами. Ушите им са глухи за консултантите, не следват модата и купуват нещо, само ако са на мнение, че им е нужно и важно. Обикновено подаряват малки подаръци - само на най-близките и уважавани от тях хора. Парите си дават внимателно, не са алчни, но и не се разделят току-така с тях. 

Съвет: Особена трудност за скорпионите по време на новогодишните празници няма. Основното - да не си взимат спътници, защото така трудно стигат до избор. Освен това голяма е вероятността да се изпокарат с тях. 

Стрелец

Стрелците притежават богата фантазия и чувство за хумор, поради тази причина обичат да купуват подаръци сред закачки и интересни разговори. За тях е крайно важно да получат благодарност за получения подарък, а също така и одобрение за избора им. Те поднасят винаги подаръците лично и гледат да има много хора като свидетели. 

Съвет: Не губете време като се отправите в обичайните търговски центрове. Може би искате да отидете в специализиран магазин? Само не се увличайте - закачките ви понякога могат да ви попречат да оцените правилно подаръка, който взимате. Освен това - нека подаръкът ви бъде забавен, с оригинални детайли и функция, но същевременно да не обижда никого. 

Козирог 

Козирозите са спокойни и издържани във всичко, което е свързано с харчене на пари. Дори най-съблазнителните рекламни акции и големи разпродажби не са достатъчно силни, за да сломят разумния им подход. Много от козирозите притежават свойствена предпазливост - дори алчност. Те не рискуват да купуват нещо, което ще ги остави почти без пари. За тях новогодишните покупки са всичко друго, но не и развлечение - такива са те за другите хора. Въпреки това козирозите изпълняват този ритуал отговорно, но без ентусиазъм. Обикновено в торбата с подаръци ще видите банални неща, които не са предназначени за някого конкретно. 

Съвет: Постарайте се да проявите малко повече фантазия, когато избирате подаръци за роднините си. Може да не ви е приятно, но подарък без замисъл и лично отношение не радва никого. А тук говорим за хора близки и обичани! 

Водолей 

Водолеите често са наивни и винаги много искрени. Ако те избират подарък за някого конкретно, правят го с желанието да угодят и зарадват. Често им се удава. Когато намерят идеалния подарък, не жалят средства. Дори и ако останат без пукната пара. Друг минус на водолеите е, че често се повтарят, не умеят да проявяват оригиналност и стремеж към новото. Могат да подаряват едно и също нещо в течение на години. 

Съвет: Не зацикляйте на едни и същи подаръци. Освен това - помислете какво харесва човекът, на когото искате да купите подарък. Попитайте познатите му. Те ще ви подскажат към какво да се насочите. И търсене ново - не го пренебрегвайте! 

Риби 

Те обичат да купуват и да подаряват. В техните списъци присъстват много хора, за които ще потрябва дар. Ще намерят за всекиго подарък, дори и да е съвсем малък по размер и стойност. Отдават се докрай на пазаруването и са готови да бродят по разпродажби цял ден. Силно преживяват това как един подарък ще бъде възприет. Ще ги успокоите, ако им кажете, че сте доволни. 

Съвет: Престанете да взимате нещата толкова присърце. Повярвайте ни, голяма част от хората, на които искате да подарите нещо, ще ви бъдат безкрайно благодарни, че въобще ви е хрумнало да ги уважите. Справяте се добре, но се стремете да не надскачате себе си. Бягайки от магазин в магазин съществува риск да забравите самия себе си. Резултът? Ще сте без сили да се порадвате на празника. Не си струва, нали?

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати