25 Април 2024 г. Четвъртък

Убийствата на прехода са политически

2010-12-07 16:04:22
Повечето от убийствата на прехода са политически, а не криминални. Те са разчистване на сметки с крайно неудобните свидетели на прехода. Това обявиха в предаването "Гореща точка" бившият парламентарен секретар на кабинета "Виденов" Пламен Николов и ексначалникът на ЦСБОП Красимир Стойчев.

Повечето от убийствата на прехода са политически, а не криминални.

Това обяви бившият парламентарен секретар на кабинета "Виденов" Пламен Николов в предаването "Гореща точка" на ТВ7.  "Убийствата са на крайно неудобните свидетели на прехода", отсече и някогашният началник на службата за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев.

Николов, който беше и сред шефовете на "Мултигруп", припомни

убийството на шефа на земеделската комисия в парламента по времето на Жан Виденов Тодор Тодорв

самоубйството наскоро на ексвътрешния министър по същото време Любомир Начев, стрелбата срещу Манол Велев, както и смъртта на отцепилия се от БСП Илия Божинов.

"Велев е най-зловещата метафора и предупреждение към всички"

отсече Николов. Той и Стойчев изразиха съмнение, че премиерът Борисов ще успее да разкрие убийствата на прехода, както се зарече преди време.

Пламен Николов беше сред най-близките приятели на Илия Божинов, който почина от отравяне през август тази година. Според Николов Божинов е бил убит заради интервюто си пред Валерия Касиян и BNews, където политикът разкри връзката на президента Георги Първанов с организираната престъпност.

Георги Първанов внедри Алексей Петров в ДАНС

беше категоричен в "Гореща точка" и Николов. Според него задачата на бившата барета била да контролира Петко Сертов и по този начин държавният глава да контролира тогавашния премиер Сергей Станишев.

И Николов, и Стойчев бяха категорични, че БСП се е занимавала с политическо и криминогенно инженерство. Двамата дадоха пример за връзките на БСП и организираната престъпност с Цвятко Цветков, който поддържал тесни връзки с братята Маргини.

Пламен Николов пък даде пример за политическо инженерство на БСП със сформирането на РЗС.

"Тя беше регистрирана от Георги Марков, който е известен като агент Николай, а за всички е ясна симбиозата между БСП и ДС", каза Николов.

Някогашният парламентарен секретар отхвърли опроверженията на президентската институция за твърденията му отпреди време, че Алексей Петров е пътувал със самолета на Георги Първанов при едно от задграничните пътувания на президента.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати