28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов контраатакува: Сини глупости!

2010-12-07 11:32:31

Исканите от ДСБ оставки са на министри, към чиито кресла сините имат претенции, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Единия ден е Иван Костов, а другия ден е Мартин Димитров. Всеки ден по някоя глупост казват", каза Борисов по повод искането на лидера на ДСБ да си отидат петима министри.

Иван Костов смята, че от кабинета трябва да бъдат отстранени Вежди Рашидов, Александър Цветков, Мирослав Найденов, Стефан Константинов и Росен Плевнелиев. 

"Това са постовете, за които те са настоявали да имат министри", отговори премиерът.

"Всеки ден да се изказват срещу правителството и да пишат писма срещу нас в ЕНП, и да казват, че искат да изкараме мандата – е, ясно е, че те не искат", каза той.

"Тази сага съм я приключил още преди два месеца", коментира Борисов скандала с Калина Илиева и исканата оставка на земеделския министър Мирослав Найденов.

"В момента когато сме направили проверката, незабавно е била отстранена. В случая вината не е колективна. Никой не е допускал, че тя може да има такава наглост да лъже с фалшива диплома, при положение че не имало изискване за ценз и тя със старата си диплома е можела да изпълнява тази длъжност", каза премиерът.

Според него аргументите за исканите оставки на петима министри от кабинета са "изсмуканите скандали от пръстчетата на тези хора" (Иван Костов и Мартин Димитров – бел. ред.).

"Те сменяха министрите, вицепремиери, обвиняваха се в корупция, това беше чудовищна работа по времето на СДС", коментира Борисов.

По повод исканата оставка на здравния министър Стефан Константинов заради скандала с мъртвото бебе в Горна Оряховица Борисов коментира, че трябва да приключи проверката по случая.

"Аз когато трябва да сменям министри, не чакам някой да ми каже", каза още Борисов.

В защита на Росен Плевнелиев премиерът каза, че "няма по-хубаво шосе от Южната дъга".

"В условия на криза върви и реформа в театъра, няма напрежение там, пълни са залите. Когато кинодейците идват при мен, са изключително доволни".

Транспортният министър беше защитен с аргумента, че всички фирми в транспорта, с изключение на БДЖ, са на печалба.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати