28 Март 2024 г. Четвъртък

2 милиона в хазната от продаденото злато

2010-12-07 11:26:05

Близо 2 млн. лв. влязоха в хазната от продажбата на около 80 кг изделия от благородни метали и скъпоценни камъни през ноември 2010 г.

Това са резултатите от първите търгове за конфискувани златни, платинени и сребърни бижута, които НАП обяви в Пловдив, Бургас и София, съобщиха от приходната агенция.

В наддаванията и в трите града са се включили най-вече производители и търговци на изделия от скъпоценни метали.

 

Всички накити са отнети в полза на държавата след опит за контрабанден внос през Свиленград, Калотина и др. митнически пунктове.

 

Очаква се наддавания за още около 90 килограма златни изделия да бъдат обявени до края на годината. На интернет страницата на НАП www.nap.bg вече могат да се видят подробностите по търга за 10 кг златни и сребърни бижута във Варна.

Бижутата, които се предлагат за наддаване, са с разнообразно качество и в различни стилове. Така например по-голямата част от златните накити в столицата са 18 карата, но има и от 14 карата.

От НАП очакват общо до края на годината от продажбата на благородните метали в хазната да влязат над 5 млн. лв. Участие в търговете се заявява чрез внасяне на депозит, който представлява 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която кандидат-купувачът смята да наддава.

Ако един купувач участва за няколко групи бижута, трябва да посочи отделна цена за всяка от тях.

В търга могат да се включат частни лица и фирми, които са регистрирани в Министерството на финансите съгласно Валутния закон.

Условията, на които трябва да отговарят кандидат-купувачите, както и други актуални търгове на НАП могат да се видят на www.nap.bg. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Икономика


Новини
Средно с 2,79% поскъпва токът за битовите абонати докато цената на природния газ и на парното поевтиняват, обявиха от КЕВР.Поскъпването на цената на тока за следващата година за потребителит ...
Новини
Икономическите последствия е пистата, по която ще бягат и ще се състезатават всички политическ партии след кризата с коронавируса. Така проф. Антоанета Христова от Института за изследван ...
Новини
От началото на годината, когато дори не се очакваше да има такава тежка картина в света, започнаха да падат цените на типичните борсови стоки. Това обяви изпълнителният директор на Софийската ст ...
Новини
Сдружението за модерна търговия, в което са най-големите търговски вериги, настоява президентът Румен Радев на наложи вето върху тавана на цените на стоките и услугите. Те разпространиха днес отворе ...
Новини
Да се прекратят промоциите в търговските обекти, защото водят до струпване на много хора. За това настоя Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България в сутре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати