29 Март 2024 г. Петък

СДС: Категорично се изправяме срещу полицейщината

2010-12-05 15:59:52

СДС заявява, че ние и нашите партньори от реформаторската десница сме разумна алтернатива на управлението на ГЕРБ и "Атака", пише в позиция на НС на СДС.

"Нашата задача е да защитим европейския и евроатлантически път на България и да дадем шанс и свобода на активните хора в страната. СДС категорично се изправя срещу надигащата се вълнà от полицейщина и опитите за реабилитация на комунистическото минало.

Ние категорично ще се противопоставим на всички нарушения на основните граждански права. За съжаление, тези случаи стават все повече.

Ние ще се противопоставяме активно на опитите да се внуши от страна на ГЕРБ и "Атака", че изминалите 20 години са недобрите години за България.

Напомняме, че въпреки трудностите на прехода и яростната съпротива срещу реформите от страна на бившата комунистическа партия и нейните репресивни органи и многобройните проблеми за тези 20 години България успя да скъса с авторитарното си минало, да извоюва и защити правото си на свободна и демократична държава, да въведе пазарна икономика, да свали визите и да се присъедини към ЕС и НАТО.

Ние ще продължим да се противопоставяме на проекта АЕЦ "Белене", защото този проект е сърцето на политическата корупция. Освен че е икономически неизгоден, той е инструмент за поставяне на България под тотална зависимост от Русия.

Ние ще се противопоставим на популистките идеи за национализация на това правителство, които съсипват икономиката и ни връщат в миналото.

На предстоящите президентски и местни избори СДС заедно със своите партньори от реформаторската десница ще предложи на българските граждани разумна и демократична алтернатива, която ще бъде път към ново управление на България", пише в позицията на НС на СДС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати