24 Април 2024 г. Сряда

Бербатов до живот в Манчестър Юнайтед?

2010-12-04 16:14:59

Напоследък Бербатов отново започна да се тиражира в медиите, като име на спортист с уникални постижения в кариерата си, особено след 5-те гола, които вкара във вратата на Блекбърн.

Кой, обаче, седи зад гърба на талантливия футболист в Българияв в професионално отношение? Това е мениджърът му Емил Данчев.

След успехите на Бербатов в последно време, Данчев рядко говори пред медиите. Той избра обаче избра ефира на ТВ+, за да сподели за постиженията на българския спортист.

"Въпреки че е толкова млад и вече е толкова известен и уважаван футболист, пътят на Бербатов беше много дълъг”, започна разговора Данчев. По думите му в мача на Манчестър Юнайтед срещу Блекбърн главни герои били Димитър Бербатов и Уейн Руни и точно те двамата представили „истински спектакъл” пред публиката.

"След като вкара третия гол, всеки от останалите футболисти търсеше положение Бербатов да вкара и следващ, и следващ гол. И той го направи”, заяви Данчев.

Мениджърът на Бербатов не отрече, че в отбора на „Червените дяволи” има съперничество. Според него това било нормално, тъй като това били играчи от много висок ранг. „Всеки един футболист в Манчестър Юнайтед е с различен характер, а Митко е човек, който е балансиран. Руни и Нани са малко по-агресивни, но това е, може би, заради възрастта им. Митко е един от примерите в за поведение в отбора”, твърдо заяви Данчев.

Мениджърът каза, че информациите за трансфер на Бербатов са просто слухове.

"Почти сигурен съм, че той ще завърши своята кариера в Манчестър Юнайтед. Вероятно до края на кариерата му няма да го видим с фланелката на българския национален отбор. Бербатов реши да даде път на по-млади футболисти в националния ни отбор”.

Към края на разговора мениджърът на Бербатов каза, че по-широката обща култура и интереси на футболиста, извън футбола, помагат на Бербатов не само в кариерата му като футболист. Данчев бе категоричен, че след 4-5 години няма да се говори за Бербатов само като топ футболист, но и като за личност.


източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати