29 Март 2024 г. Петък

Google въвежда промени в търсачката си против онлайн пиратство

2010-12-03 17:36:52
Технологичната компания Google обяви, че ще въведе промени в своята онлайн търсачка, чрез които ще противодейства на нелегалното разпространение на съдържание с авторски права в интернет.

Решението идва след засилено лобиране от страна на музикалната индустрия през последните месеци, пише BBC.

Google ще направи четири промени в своята търсачка, включително премахването на думи, свързани с пиратско съдържание, които се появяват чрез функцията за автоматично довършване на фрази.

Компанията обаче няма да премахне от резултатите от търсенето уебсайтовете, които имат и помагат за разпространение на нелегално съдържание в световната мрежа.

Според представители на музикалната индустрия предприетите мерки са крайно достатъчни.

„Окуражаващо е, че Google започва да отговаря на призивите ни да действа по-отговорно по отношение на незаконното съдържание“, посочват от британската издателска компания BPI, като допълват, че всяка година музикалната индустрия търпи загуби за милиони лири заради онлайн пиратството.

Според BPI дългоочакваният отговор на Google на техните призиви пренебрегва същината на проблема, а именно – че онлайн търсачката насочва потребителите, които търсят музика или друго развлекателно съдържание, към незаконни уебсайтове.

Мерките ще бъдат приложени през следващите няколко месеца. Чрез тях платените реклами на Google вече няма да се показват в сайтове, които разпространяват нелегално съдържание, което ще попречи на собствениците им да печелят от посещаемостта на своите страници.

Същевременно в резултатите от търсенето ще се появяват кратки откъси от търсената песен например, с които интернет потребителите ще могат да я закупят легално.

Google освен това ще въведе нови мерки, чрез които автоматичното довършване на фразите за търсене вече няма да включва думи като „безплатно изтегляне“ или „торенти“.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати