26 Април 2024 г. Петък

Левият Румен Петков: Джеймс Уорлик лъже!

2010-12-03 10:30:10

"Американският посланик Джеймс Уорлик или страда от усещане за множественост, или лъже".

Това заяви депутатът от БСП Румен Петков, който коментира пред bTV твърдението на Уорлик, че визата на Румен Петков е отнета заради текущо криминално разследване срещу него.

"Бях поканен в американското посолство, за да обсъдим въпроса с пръстовите отпечатъци и необходимостта от тяхното аташиране към визата ми. Аз се срещнах с консула, а не с посланика. Това означава, че г-н Уорлик лъже, че сме се видели лично", каза още Петков.

"Консулът ме уведоми, че срещу мен се води криминално разследване, на което аз отговорих, че това е абсурдно и че трябва да си проверят източниците", разказва още червеният депутат.

Той заяви, че от Върховния касационен съд и от Националната следствена служба са издали документи, според които срещу него не се водят досъдебни производства и няма данни за повдигнати обвинения.

Петков припомни, че отнемането на визата му хронологически се е случило след изявлението на шефа на митниците Ваньо Танов, подкрепено от вътрешния министър Цветан Цветанов, че Петков е участвал в преразпределението на наркопазара на среща с Братя Галеви.

"Този човек взимал ли е някога наркотици? На Българското Черноморие в особена компания той развивал ли е тезата, че в България трябва да бъдат легализирани леките наркотици?"

Румен Петков категорично опроверга твърденията на Ваньо Танов. "Готов съм да споделя това, което сме си говорили на срещата с Братя Галеви, но само пред компетентните органи. Аз съм най-потърпевшият от факта, че не споделям публично темите на този разговор", заяви Петков.

Той попита още ползвани ли са специални разузнавателни средства по тъй наречените Братя Галеви. "Имам основание да смятам, че по този случай са ползвани "всички екстри". Искам да се направи проверка какво е станало с тези СРС-та. Ако са налице, нека да бъдат разсекретени. Ако не е заявено да бъдат съхранени, питам защо?", каза още Петков.

"Интересът на Цветанов е да спрат да се задават въпроси за имотното му състояние и за бързото му забогатяване", категоричен е червеният народен представител.

"Гадая, че Ваньо Танов е разработван за нещата, за които е изнудван. Нека да се извадят всички СРС, използвани от месец март насам. Така ще се види дали е разработван или не"Защото не се справяше".   

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати