18 Април 2024 г. Четвъртък

Лакомите ГЕРБаджии с обяснения пред Изпълкома

2010-12-02 18:04:20

"Аз се срамувам от тяхното поведение. На всички съм им го предал, надявам се това повече да не се повтори".

Така премиерът Бойко Борисов коментира скандала с 16-те депутати, които се изкушиха в работно време да присъстват на представяне на скъпи телефони и да получат като подарък един от тях. 

"Мисля, че дисциплината, която ГЕРБ има в парламента, е в десетки пъти по-добра от всички други парламентарно представени партии, което е един голям успех за българския парламентаризъм. Защото на почти всички питания, на които съм бил в парламента, е имало случаи, когато питащите ме не стоят да си чуят отговорите", каза още премиерът по повод скандала.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще изслуша на заседанието си следващия вторник депутатите от партията, които се вързаха на журналистическия експеримент, каза по-рано днес съпредседателят на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев.

По време на вчерашното заседание на парламента осем депутати от ГЕРБ откликнаха на „поканата“ за парти, на което да получат мобилен телефон на стойност 6000 лева.

Обяснения пред ръководството на партията ще дават Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев.

Трима от тях не са присъствали на партито, но са отишли до хотела, където то е било организирано.

"Изпълнителната комисия на ГЕРБ трябва първо да се запознае с информацията по случая и да събере необходимите данни", каза Велчев.

Той отказа да коментира дали е редно депутати да приемат скъпи подаръци и какви биха могли да бъдат последиците за откликналите на поканата народни представители от ГЕРБ.

"Това трябва да бъде решено от Изпълнителната комисия на заседанието й идния вторник, аз не мога да раздавам присъди", уточни Красимир Велчев.

По-рано днес председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че ще сезира Комисията по парламентарна етика по случая. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати