25 Април 2024 г. Четвъртък

Политолог: От Първанов лъха на политическа нечистоплътност

2010-12-01 15:05:01
Политологът Татяна Буруджиева и журналистът от в. „Дума” Александър Симов бяха вчера гости на предаването „Свободна зона” по ТВ+. Заедно с Георги Коритаров те направиха анализ на изказванията на президента Георги Първанов по национална медия в неделя. 

Големият въпрос на вчерашното издание на „Свободна зона” бе обособил ли се е реално президентът чрез гражданския проект АБВ като алтернатива на БСП в лявото политическо пространство.

Според Буруджиева Георги Първанов отдавна прави крачки към подобно обособяване. По думите й обаче цялото поведение на президента в момента говори за самозабравяне и политическо нечистоплътие, защото Първанов забравял политическото си минало. 

"АБВ е по-агресивната форма за налагане на личности в публичното и политическото пространство, които да бъдат подкрепяни от БСП. Все едно социалистическата партия  трябва да дондурка хората от АБВ”, каза Буруджиева.  Политологът бе убедена, че АБВ ще се намесва в политиката. Имало, обяче, все още много въпроси около организационната форма на движението и поради тази причина било много трудно да се прецени реалния ефект върху политическия процес. 

„Доста от хората, които бяха на 11 ноември в НДК (официалният старт на АБВ) преди години искаха да превземат властта в БСП. Аз не изпълнявам заръки да плюя Първанов от името на Станишев. Критикувала съм лидера на БСП многократно”, допълни Буруджиева в ефира на ТВ+. 

„Нелицеприятно е хора от БСП вече да се числят към АБВ, поне това показват медиите”, от своя страна каза журналистът от в. „Дума” Александър Симов.
 Според журналиста , а ще се преобразува най-вероятно в някакъв политически субект. Той и Буруджиева обърнаха внимание на факта, че местните избори наближават, а така и не ставало ясно АБВ по какъв начин ще вземе участие в тях. Въпросът за инициативните комитети на АБВ, по време на изборите, бил абсолютна енигма.

Една от зрителките на „Свободна зона” отправи критика към Буруджиева, че непрекъснато критикува Първанов. По думите на зрителката Първанов можел спокойно да се отдаде на преподавателска дейност. Освен че обясни, че няма грам умишленост в професионалните си анализи, Буруджиева допълни, че Първанов не можел да се отдаде на преподавателска дейност, защото за такава било нужно да знаеш чужд език.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати