26 Април 2024 г. Петък

Предпочитанията към един или друг сезон издават черти от характера ни

2010-11-30 19:06:46
Любителите на есента понякога са романтици, но друг път - стеснителни и непостоянни.
здраве.bg

Всеки човек си има любим сезон. И сезонът, който обичате най-много, според психолозите отразява вашия характер и показва вашата същност.
Отпуснете се и помислете през кой сезон се чувствате най-комфортно и щастливо без да обръщате внимание на недостатъците, които дори и той притежава. Ако вече знаете кой период от годината предпочитате, вижте следващите коментари.

Зима

Хората, които обичат зимата, като правило са индивидуалисти и живеят на принципа на котките - сами за себе си. Често те са затворени, не много общителни, сурови и винаги знаят какво искат. Те преодоляват жизнените трудности със свити устни, много търпеливо и настойчиво.

Този тип хора постигат успех във всичко. По природа са сдържани, не говорят много и не са склонни да показват емоциите си пред хората. Въпреки, че техните чувства са много силни, те се стараят да ги преживяват насаме и да ги пазят в тайна от другите. Също както и своето мнение. Те го изказват само, ако са помолени или ако сметнат, че то трябва да бъде чуто от другите.
Избират приятелите си избират внимателно и затова най-често броят им не е голям. Те ценят приятелството, както и семейството, ако решат да го създадат.

В повечето случаи са материалисти, ценят уюта и комфорта, както своя така и този на хората около себе, за което са готови да направят много.
Не са склонни да прощават предателството и изневярата.

Пролет

Любителите на пролетта имат най-често мек характер и весел нрав. Те са игриви, лекомислени, весели и безгрижни. Рядко се поддават на отчаяние, често са душата на компанията и си падат по авантюрите.

Те рядко са инициатори, но с увлечение и възторг приемат идеите на другите и са готови да участват активно в осъществяването им. Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно.

Но те не са способни на дълго и предано приятелство, защото то е и отговорност, а тези хора рядко знаят какво е това. Тяхното лекомислие поражда разсеяност, тяхното веселие им позволява да се отнасят с лекота към много важни за другите хора неща. Техният девиз е “Далече от очите, далече от сърцето”.

Те по правило са капризни и егоистични, непосредствени и романтични. Идват и си отиват, когата си искат. Възможно е всеки следващ момент да си отидат и да забравят за вашето съществуване.

Те леко понасят трудностите, защото паметта и преживявянията им са кратки.

Лято

Хорат, които обичат лятото като правило са родени лидери. Ярки индивидуалисти, те са способни да покорят сърцата на хората със своята неудържима енергия. В главата си винаги имат множество идеи, планове и грандиозни мисли.
Другите често им завиждат. От тях излизат добри началници, но на мястото на подчинен не им е уютно.

Художници по натура, те винаги се стараят да изпълнят живота си с разнообразие, в което понякога стигат до крайности.

Те са упорити, често до инат, винаги се стремят да постигнат своето, но въпреки това са готови и на компромис - в разумни според собствените им разбирания граници.

Любителите на лятото са способни на безумна любов. Те са верни и предани. Тежко преживяват раздялата, както и всяка неприятност, но когато си тръгнат, това е завинаги.

Те са меланхолични, романтични, обидчиви и сантиментални. Трудно прощават, мразят лъжата. Праволинейни и открити, те са добри приятели и спътници в живота.

Есен

Любителите й са безнадеждни романтици. В действителност това не винаги е така: есента обичат също и стеснителните, затворените и неуверени в себе си хора със слаба нервна система, склонни към депресия и потиснато настроение. Характерът им е променлив като времето през този сезон. Настроението им често се променя много бързо - от прекрасно до мрачно-раздразнително без видима причина.

Тези хора обичат спокойствието и уединението. Рядко изпитват нужда от общество и общуване. Имат малко приятели, трудно се разбират с нови хора, много рядко се запознават сами. Не се стараят да играят главна роля в отношенията.
Поради природната си сдържаност, скованост скованост и неувереност в себе си, те са с по-слаба воля и затова са склонни да злоупотребяват с алкохол, цигари, дори наркотици.

Но има и други случаи, когато тези хора поради своите качества се отличават с нестандартното си поведение или начин на живот - в обществото могат да се държат предизвикателно или да имат много, но кратки любовни забежки. Сред любителите на есента има много творци.(а)
източник: zdrave.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати