25 Април 2024 г. Четвъртък

Найденов: Не знам Илиева дали ни направи на маймуни!

2010-11-30 10:30:38

„Не мога да се произнеса дали дипломата на бившия директор на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е фалшива, за това има компетентни органи. Предполагам, че те ще кажат дали е фалшива или не“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира разразилия се нов скандал около бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева. 

От Германия вече са потвърдили изнесената информация за фалшивата диплома на Илиева. 
„Не ми се ще да вярвам и до момента в това. Никой не е допускал, че може някой да си позволи да фалшифицира диплома“, добави министърът. 
 

За директор Илиева е кандидатствала от позицията си на експерт, с документ за легализация от МОН у нас, конкретизира Найденов.

Калина Илиева се представи блестящо при подбора за шеф на фонда, а Светослав Симеонов – настоящият изпълнителен директор, остана втори, разказа министърът.

„Никога не съм си представял, че това може да се случи, търсихме човек, когото познават в Брюксел. Аз запознах господин Борисов с Илиева – той не я познаваше“, увери Найденов и отрече премиерът да я е лансирал като дъщеря на бивш колега пожарникар.

Журналистите са представили доказателства на университета в Берлин, че дипломата е фалшива, затова е започнало разследването, обясни министърът. Не знам точно думата на маймуни ли е. Това дали съм знаел, че е бременна или не, това е морален въпрос". 

"На мен ми е най-тежко в момента, защото аз вчера бях в ЕК. Поинтересувах се дали са валидни документите и подписите на Илиева – валидни са", подчерта Найденов. 
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати