25 Април 2024 г. Четвъртък

Странни присъди: От шeв и кройка до секс забрани

2010-11-28 13:18:52
Британската съдебна система може и да е една от най-старите в света, но съдиите никога не пропускат възможност да проявят инициативност и творчество в наказанията, които раздават.

Мъжете не са позволени
Когато една жена подлудила съседите си с бурният си сексуален живота, един съдия решил да предприеме директни мерки за решаването на проблема.
 
28-годишната Натали Джентъл от Плимут получила забрана вечер да кани мъже в дома си с изключение на братята й и службите за спешна помощ. Освен това й е забранено да е в нетрезво състояние на обществени места и да танцува на пилон или в скута на мъже. 

Благотворителен капан
Група тийнейджъри, които измамили своите съседи да спонсорират несъществуваща благотворителен маратон, получили подобаващо наказание от местната полиция. 

Вместо да бъдат съдени за измама 17-годишните младежи били принудени да пробягат цели 16 километра (разстоянието, посочено в измисления маратон). 

Ресторантска забрана
Студент, който изконсумирал храна за хиляди лири без да плаща сметките в различни ресторанти, получил забрана да яде в скъпи заведения в продължение на една година.

Съдия отсъдил Янис Нордс да не стъпва в шест от най-скъпите квартали на Лондон, където се намират и много луксозни ресторанти. 

Карнавални костюми
Престъпници били принудени да направят костюми за карнавала „Нотинг Хил" като част от програмата за обществено полезен труд за различни престъпления, включително за кражби и обири.

Други наказания за престъпниците включват работа в благотворителни магазини, грижи за животни във ферми и сервиране на обяд в клуб за възрастни хора.
източник: health.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати