Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 24
Начало arrow Политика arrow Партийна клиппрожекция на РЗС срещу ГЕРБ

Партийна клиппрожекция на РЗС срещу ГЕРБ

  Print E-mail
2010-11-27 09:36:41
източник: dnes.bg

 

РЗС свика медииите, за да покаже видеозаписи, които според тях са доказателство за фалшификации и манипулации от страна на ГЕРБ на частичните избори за кмет на район "Източен" в Пловдив през октомври миналата година.

Частичният вот бе насрочен заради избирането на предишния районен кмет Иван Тотев за депутат в 41-вото Народно събрание, впоследствие назначен за областен управител на Пловдив.

Тогава кандидатът на ГЕРБ Петър Петров спечели убедително срещу опонента си Яшар Асан от ДПС.

Главни действащи лица в общо четирите клипчета са областният управител Иван Тотев, Петър Петров и депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов. В последното се чува и гласът на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, разясни лидерът на РЗС Яне Янев.

Записите РЗС получили от активисти на ГЕРБ в Пловдив преди няколко дни. Предоставили им ги, защото напоследък имало тенденция активисти на управляващата партия да преминават в РЗС.

По информация на Янев целият филм бил 8 часа. От партията обаче разполагали само с фрагменти от него и не знаят кой е направил кратките версии.

Янев обаче беше категоричен, че няма да посочат източника на клиповете.

"При тази милиционерска репресивна машина да изкараме хората на амбразурата! Няма да стане!", отсече той.

Запитан дали не се притеснява, че някой го използва, Янев беше категоричен: "Не могат да ни вкарат в капан. Винаги излизаме с фактология и документи", а и филма притежавали повече от 100 души в страната.

В първото видео се вижда как депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов агитира преди вота в ромската махала. 

"Дето казват, че няма да събаряме къщи, което е вярно. Ще се опитаме да ги узаконим, но не всички и не на всяка цена. Казваме ви честно, къщите, които са върху някакви комуникации, кабели, парно, топловоди няма да бъдат узаконени, но няма и да бъдат съборени. Това е. И другото, което искам да ви кажа с две думи: Ако Петъо не спечели на изборите, а спечели Яшар, пари няма да има, ще си продължава постарому. Ако Петьо е кмет, ще има пари, ще ви се помага“.

От второто видео според РЗС ставало ясно, че ГЕРБ иска да се справи с политическите си опоненти.

Петър Петров: "Другият основен момент е, г-н Тотев, там вече и вашата помощ, 5-6 емисари има на ДПС, които много пречат, нали казахме, че няма да крием, в деня на изборите ако може да ги приберат органите на реда.“

В този момент от петъчната партийна кинопрожекция се намеси журналистът Сашо Диков. Според него това било учебен филм на ГЕРБ с автор Евгени Тодоров от Пловдивската обществена телевизия. Тодоров лично му споделил опасенията си, че в тази част филмът ще бъде орязан и че всъщност след репликата за задържането следвало: "ако има основание за това".

"Не познавам автора, но го призоваваме да покаже целия видеозапис и да каже защо е крит повече от една година", отговори Янев.

"Това е явно доказателство, че ГЕРБ са дошли на власт с фалшификация", смята лидерът на РЗС.

"По българското законодателство е абсурдно кандидат за кмет и областен управител да се занимават със задържане", коментира Янев.

Третият клип е за това как от ГЕРБ правили от действителни бюлетини -  недействителни.

Иван Тотев: "Тука няколко начина и г-н Захов мога да го похваля направи няколко невалидни в неговата секция, но като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-добрият. Всички знаем, че това е един от начините, с който може да имаме предимство. И основното за нас мероприятие, което е свързано с обучението на хората в секционни комисии, това ще бъде в четвъртък, най-вероятно обаче ще бъде по-късно, най-вероятно ще започнем към 7.30 някъде и ще ви кажа сега след малко защо. От 7.30 докато свършим, там ще си говорим основно на самия изборен ден и за това как ще се брои“.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?