Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Септ 27
Начало arrow Политика arrow Партийна клиппрожекция на РЗС срещу ГЕРБ

Партийна клиппрожекция на РЗС срещу ГЕРБ

  Print E-mail
2010-11-27 09:36:41
източник: dnes.bg

 

РЗС свика медииите, за да покаже видеозаписи, които според тях са доказателство за фалшификации и манипулации от страна на ГЕРБ на частичните избори за кмет на район "Източен" в Пловдив през октомври миналата година.

Частичният вот бе насрочен заради избирането на предишния районен кмет Иван Тотев за депутат в 41-вото Народно събрание, впоследствие назначен за областен управител на Пловдив.

Тогава кандидатът на ГЕРБ Петър Петров спечели убедително срещу опонента си Яшар Асан от ДПС.

Главни действащи лица в общо четирите клипчета са областният управител Иван Тотев, Петър Петров и депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов. В последното се чува и гласът на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, разясни лидерът на РЗС Яне Янев.

Записите РЗС получили от активисти на ГЕРБ в Пловдив преди няколко дни. Предоставили им ги, защото напоследък имало тенденция активисти на управляващата партия да преминават в РЗС.

По информация на Янев целият филм бил 8 часа. От партията обаче разполагали само с фрагменти от него и не знаят кой е направил кратките версии.

Янев обаче беше категоричен, че няма да посочат източника на клиповете.

"При тази милиционерска репресивна машина да изкараме хората на амбразурата! Няма да стане!", отсече той.

Запитан дали не се притеснява, че някой го използва, Янев беше категоричен: "Не могат да ни вкарат в капан. Винаги излизаме с фактология и документи", а и филма притежавали повече от 100 души в страната.

В първото видео се вижда как депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов агитира преди вота в ромската махала. 

"Дето казват, че няма да събаряме къщи, което е вярно. Ще се опитаме да ги узаконим, но не всички и не на всяка цена. Казваме ви честно, къщите, които са върху някакви комуникации, кабели, парно, топловоди няма да бъдат узаконени, но няма и да бъдат съборени. Това е. И другото, което искам да ви кажа с две думи: Ако Петъо не спечели на изборите, а спечели Яшар, пари няма да има, ще си продължава постарому. Ако Петьо е кмет, ще има пари, ще ви се помага“.

От второто видео според РЗС ставало ясно, че ГЕРБ иска да се справи с политическите си опоненти.

Петър Петров: "Другият основен момент е, г-н Тотев, там вече и вашата помощ, 5-6 емисари има на ДПС, които много пречат, нали казахме, че няма да крием, в деня на изборите ако може да ги приберат органите на реда.“

В този момент от петъчната партийна кинопрожекция се намеси журналистът Сашо Диков. Според него това било учебен филм на ГЕРБ с автор Евгени Тодоров от Пловдивската обществена телевизия. Тодоров лично му споделил опасенията си, че в тази част филмът ще бъде орязан и че всъщност след репликата за задържането следвало: "ако има основание за това".

"Не познавам автора, но го призоваваме да покаже целия видеозапис и да каже защо е крит повече от една година", отговори Янев.

"Това е явно доказателство, че ГЕРБ са дошли на власт с фалшификация", смята лидерът на РЗС.

"По българското законодателство е абсурдно кандидат за кмет и областен управител да се занимават със задържане", коментира Янев.

Третият клип е за това как от ГЕРБ правили от действителни бюлетини -  недействителни.

Иван Тотев: "Тука няколко начина и г-н Захов мога да го похваля направи няколко невалидни в неговата секция, но като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-добрият. Всички знаем, че това е един от начините, с който може да имаме предимство. И основното за нас мероприятие, което е свързано с обучението на хората в секционни комисии, това ще бъде в четвъртък, най-вероятно обаче ще бъде по-късно, най-вероятно ще започнем към 7.30 някъде и ще ви кажа сега след малко защо. От 7.30 докато свършим, там ще си говорим основно на самия изборен ден и за това как ще се брои“.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?