19 Април 2024 г. Петък

Алексей Петров привика медиите, за да говори

2010-11-26 18:06:39

"Целта на последните скандали не е нито Румен Петков, нито Никола Филчев. Това са поредните хора, които трябва да пострадат заради мен".

Това заяви обвиняемият по делото „Октопод“ и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров, който се срещна с журналисти в дома си.

Петров потвърди, че като служител на родното ФБР е писал доклад след срещата между вътрешния министър Румен Петков и Братя Галеви на басейна „Спартак“. Уточни, че контактът е направен по негова инициатива по „служебна необходимост“.

Алексей Петров отрече твърденията на Ваньо Танов, че на въпросната среща е бил преразпределян наркопазарът, и заяви, че те са „абсолютна и грозна лъжа“.

„СРС-та, които са контролирали разговора, не е имало, защото ако имаше – щеше да има сериозен скандал“, каза бившата барета.

Петров обаче не разкри за какво са говорили ексвътрешният министър и Братя Галеви. Готов бил да разкрие това, след като бъде изслушан в парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

Соченият за глава на "Октопод"-а заяви, че кампанията за дискредитирането му продължава. По думите му много хора са били заставени да лъжесвидетелстват срещу него. Той не назова имена, но каза, че на някои е предлагано огромно количество пари и "с голяма лекота са се обсъждали суми от порядъка на 500 000".

Алексей Петров коментира, че не знае защо цялата държава се занимава с него, но съществувал някакъв страх от евентуалното му участие в политиката.

За отношенията си с Борисов каза, че са били на различни периоди на симпатии и антипатии. Определи като "несериозна" информацията, че причина за това са компромати, които той имал срещу сегашния премиер Бойко Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати