26 Април 2024 г. Петък

Някога бях обиден, сърдих се, но не съм бил прав!

2010-11-26 10:29:33

"Не съм бил прав да се сърдя на медиите, ако съм бил обиден", призна бившият премиер Иван Костов, сега лидер на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция.

"Управляващите се дразнят, но за общественото мнение медиите са важни", поясни той.

Според него обаче случай като този с директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов не би трябвало да се дискутира в медийното пространство, а да се търсят доказателства.

"Защото иначе общественото мнение решава дали има вина или не, а не доказателствата. Иначе дебатът се изнася пред публиката и тя решава кой е прав", каза Костов пред bTV.

Той отново повтори страха на сините дали ще изпълним критериите за Шенген.

"Въпросът не е само дали технически сме готови, а дали европейците ни вярват, че можем да пазим границите на пространството. 

Въпросът е свързан с борбата с престъпността и корупцията и действията на съда и МВР. 

Най-добре е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да направи операция "чисти ръце" в самото министерство.

Ето случая с Чората – самият полицай намекна за канали с контрабанда – позицията на ГЕРБ беше да застанат зад тези полицаи", каза Костов.

"Тогава много хора се съмняваха, че става дума за отстраняване на свидетел. Няма дело за полицаи, участвали в контрабанден канал, но дело за убийство на свидетел има", отбеляза лидерът на ДСБ.

"Това се следи от Европа, както и оправдаването на Братя Галеви. ВСС трябва да направи същото с корумпирани магистрати. Ако искаме да влезем в Шенгенското пространство, трябва да направим бързо тези неща.

"Нямам отговорност за назначаването на Никола Филчев", категоричен бе още Командира.

Според него бившият главен прокурор е имал компетентността, но е изпълнил най-мръсните политически поръчки, поръчани от президента Георги Първанов и елита на БСП.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати