27 Април 2024 г. Събота

МВР шефът: Ако кажа, нещата ще бъдат много страшни!

2010-11-25 14:33:58

"Ако кажа, нещата ще бъдат много страшни".

Така вътрешният министър Цветан Цветанов отговори на въпрос дали има досъдебни производства срещу магистрати, които продължават да влизат на дела.

"Много са данните, в които има подобна информация, много са досъдебните производства, които правим, но сами разбирате, че не мога да коментирам неща, които са предмет на работа на службите. Това означава, че ще изнеса класифицирана информация и ще осуетим евентуалното провеждане на предстоящи операции", добави МВР шефът.

Според Цветанов информацията от СРС-тата по делото срещу Петър Сантиров, Тенчо Попов и Николай Цонев дава много ясни отговори на всичко, което се е случвало у нас през последните 20 години.

"Тази стенограма дава отговор на това, което съм имал предвид. Това е реалността, в която сме живели, това е заблудата, в която ние сме живели", каза вътрешният министър.

"Нека да дадем шанс на българското правителство, което тръгна реално да се бори срещу организираната престъпност и корупцията. Това ще има съпротивление, което ще бъде консолидирането на организираната престъпност и на тези, които не искат да се променя статуквото", допълни още Цветанов.

Министърът нарече Петьо Петров, който е свидетел в момента по делото срещу Попов, Цонев и Сантиров, доблестен следовател и обясни, че записът от деня на ареста на тримата подсъдими е изпратен и на ВСС, и на всички институции, които са го поискали.

Вътрешният министър отрече да има конфликт между него и Румен Петков, който сезира главния прокурор във връзка с внушенията, които Цветанов и Ваньо Танов правят в медиите по негов адрес.

"Искаме да се концентрираме върху реалните политики, които реализира МВР. Нека да не коментираме повече неща, които са свързани с някакви констатации и импровизации за някакви конфликти между дадени лица. Няма такива конфликти, има политики, които трябва да бъдат реализирани", отсече Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати