19 Март 2024 г. Вторник

Камен Костадинов: Разсекретете всичко за братя Галеви!

2010-11-24 10:42:15
Депутатът от ДПС Камен Костадинов смята, че е шокиращо вътрешният министър Румен Петков да е замесен с наркотици. Според него разработката за братя Галеви трябва да бъде разсекретена. Алексей Петров е писал доклада за срещата на Румен Петков с Галеви, стана ясно в студиото на Гореща точка по ТВ7.

„Аз не допускам, че е истина, че Петков се е занимавал с наркопазара. За мен това е много шокиращо и не допускам да е истина", заяви депутатът от ДПС и член на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Камен Костадинов в рубриката „Гореща точка" на ТВ7.

По думите му именно парламентарните органи са онези, които могат да осъществят контрол върху фактите. „Необходимо е цялата разработка за братя Галеви да бъде веднага деквалифицирана", добави Костадинов.

Според него

отнемането на визата на Румен Петков от страна на САЩ е сериозен знак, „тъй като американците никога не действат в информационен вакуум".

При всички положения обаче това бил един политически акт. Депутатът от ДПС подкрепя позицията на Волен Сидеров, че Петков трябва да си даде имунитета и да бъде изслушан от анкетна комисия, защото „именно парламентарните органи са тези, които могат да осъществят контрол върху фактите".

Според Костадинов в МВР е получен и подробен доклад от съдържанието на срещата, писан от Алексей Петров

и резолиран до главния секретар на МВР.

Бившият председател на парламентарната вътрешна комисия и екс депутат от НДСВ Минчо Спасов призова да се направи изслушване на Румен Петков и той да даде обяснения пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност, председателствана от Анастас Анастасов, за срещата. Спасов призова и вътрешния министър Цветан Цветанов да даде отчет кои са хората, които той е консултирал.

По думите на Спавов

в продължение на много години вътрешните министри са правили опити да подчинят МВР.

„Само при Петканов и Йорданов нямаше опити МВР да се подчини на някоя личност", заключи Спасов. Той коментира, че излишно се рови в миналото.

Камен Костадинов пък призова Цветан Цветанов и Борисов да бъдат оставени на мира, за да направят реформите в МВР, но след разчистване на "Авгиевите обори".

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати