Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 25
Начало arrow Политика arrow МВР шефът: Определено се справяме

МВР шефът: Определено се справяме

  Print E-mail
2010-11-23 15:02:33
източник: dnes.bg

Успех в борбата срещу организираната престъпност отчетоха на съвместно съвещание Националното ръководство на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Вътрешният министър Цветан Цветанов отчете, че 223-ма са лидерите на престъпни групи у нас. За сравнение в началото на годината техният брой е бил 250-300 души.

"Определено сме се справили и вървим в правилна посока в борбата с тежката организирана престъпност", похвали се вицепремиерът. Той добави, че сега живеем в по-спокойни условия.

В момента 50 души от т.нар. лидери са с постоянна мярка, 12 – под домашен арест, 13 – с парична гаранция, двама – с подписка, 14 са с издадени присъди и четирима са обявени за общодържавно издирване, отчете още Цветанов. 

Той уточни, че сред сочените за лидери на престъпни групи с присъди са и бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, които наскоро бяха оправдани на първа инстанция.

1269 лица от активния криминален контингент са приведени в известност и по тях се работи. Сериозен проблем са тези, които са с повече от четири висящи дела и генерират престъпност, отбеляза МВР шефът.

Статистиката показва още, че палежите са намалели с 20%, измамите – с 23%, грабежите – с 2%.

 

„В момента няма отвличания, поръчкови убийства и въоръжени грабежи", похвали се министърът, като добави, че предстоят още операции.

Той обаче отбеляза, има повишаване с 10% на битовата престъпност, но пък разкриваемостта на кражбите се е повишила с 15%.

„МВР ще засили работата на вътрешната сигурност. За нас е изключително важно да неутрализираме къртици“, закани се шефът на вътрешното ведомство.

На въпрос как липсата на осъдителни присъди по знакови дела ще се отрази на следващия евродоклад, Цветанов отговори, че се надява той да бъде обективен. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?