26 Април 2024 г. Петък

Временно нямате достъп до вашата сметка

2010-11-23 11:54:06

Това е поредното оплакване до "Капитал" на абонат на "М-тел", който има проблем с обслужването на компанията. Вече няколко месеца телекомът сменя своя софтуер за управление на връзките с клиенти. Въпреки обещанието, че проблемите, които срещат абонатите, ще приключат до октомври, долната история показва, че това не е точно така.

В коментарите под този материал може да разкажете своята история, ако сте клиент на "М-тел"М-тел"?
- Отзивчиви ли са служителите на компанията?

Ние от своя страна ще зададем вашите въпроси на "М-тел", които, ако желаят ще им отговорят.

----

Не само абонатите на "М-тел" знаят за проблемите около подмяната на билинг системата на най-големия български мобилен оператор.  

Търпеливото изчакване проблемът да бъде отстранен достигна своя предел, след като компанията обеща, че до месец октомври всичко ще заработи нормално. Нищо подобно обаче не се е случи - вече е краят на ноември и все още има клиенти на компанията, които не са получавали сметки за няколко месеца назад. Вероятно и те ще бъдат изненадани предколедно, точно както се случи с мен.  

Последната си месечна фактура получих през август. От тогава досега имам само известия чрез sms за дължими суми, но без да е ясно за кои периоди са. В рамките на 10 дни съм платила две сметки, първата за 150 лв. (за август и септември, както ми обясниха по-късно в офиса на "М-тел") и още 92 лв. за октомври. В момента текущата ми сметка за ноември надхвърля 2.5 пъти кредитния ми лимит. Тоест ако съвсем условно той е 50 лв., текущото ми "потребление" в момента е 150 лв., без такси и ДДС.  

Обикновено, когато абонатът доближи сумата на лимита, получава известие да внесе депозит, или да увеличи границата на лимита, защото предстои спиране на входящите и изходящи повиквания. Такова известие получих много след надвишаването на лимита. Освен това телефонът не е спиран.  

От тук започнаха  мъките с обслужването.  

Операторите на *88 не отговарят на повиквания повече от 25 мин. Реших да отида в някой  от офисите на "М-тел". Оттам ми обясниха, че не могат да направят справка  за текущото ми потребление, защото системата  не работи. Не получих и отговор защо сумата е надхвърлила лимита, без телефонът да е спиран или да съм предупредена за това. Догадките на служителите бяха, че всичко това е заради роуминг, който се калкулира със закъснение в текущите сметки. Проблемът е, че не съм напускала страната. А и не съм активирала услугата роуминг изобщо...  

Следващо възможно обяснение беше, че съм ползвала интернет през мобилния си телефон. Апаратът ми обаче дори няма такава функция.  

След половин  час безсилие да получа отговор на въпросите ми, реших да подам жалба до мениджмънта на компанията. Обясниха ми, че в момента доста хора подават жалби и ще отнеме повече от месец, преди тя да бъде разгледана. Все пак служителката на офиса я прие и обеща да се свърже с мен до няколко часа, за да ми каже входящия номер. Два дни по-късно все още нямах обаждане.  

Днес отново проверих на място и установих, че жалбата ми не е била входирана. Загубена е и трябва да напиша нова. За капак  на всичко, на въпрос дали дължа неустойки, ако прекратя договора си предсрочно, отговорът беше положителен... Въпреки че компанията очевидно е нарушила договорните си отношения с мен първа.  

Равносметката:  


Няколко загубени часа в чакане в офисите (в момента  всички плащат и е много натоварено), над 100 лв. надвишен лимит, който трябва да бъде платен, пълно информационно затъмнение за причините за този проблем, лошо обслужване и никаква гаранция, че по случая изобщо се работи.  

----

Силвия Радославова

източник: capital.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати