19 Април 2024 г. Петък

Дончева: Филчевгейт е заради Алексей Петров

2010-11-23 11:10:14

Цялата история около Филчев е заради Алексей Петров. Това заяви пред БНТ бившият депутат и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева.

"Ако ръководството на МВР в периода 2001–2005 г. е имало факти за участието на Никола Филчев в смъртта на адвокатката Надежда Георгиева и прокурора Николай Колев, какво е направило, за да се осъществи наказателна отговорност?""">"Във всички нормални държави задължителните действия са да се рестартира делото за смъртта на Колев или Георгиева, взема се мярка за неотклонение на бившия главен прокурор и се гледат нещата такива, каквито са", подчерта бившата червена депутатка.

"Ние от дълги години нито търсим истината, само витаем в полуистини и в момента сме в омагьосан кръг", категорична е Татяна Дончева. 

Тя посочи, че Алексей Петров е бил 9 месеца в ареста и попита какво им е пречило на Цветанов и Борисов да насочатразследването по тази следа.

"Като са извикали Юрген Рот и като са го пратили да говори от Бавария какъв е Никола Филчев, когото баварската държава сериозно го подпомагаше, какво искаме да кажем на света", попита още Дончева.

На 10 април 2008 има доклад на Комисията по вътрешна сигурност, който се намира на сайта на Народното събрание относно производството и разпространението на наркотици. Тази среща с Галеви е изследвана от всички посоки, отношенията между МВР и Галеви са разследвани отвсякъде, допълни Дончева.

Тя каза още, че разработката срещу Галеви е от 2004 година, тоест много преди Румен Петков да стане министър, това е разработка на ГДБОП.

"От срещата на басейна "Спартак" СРС-та няма, има СРС-та на ГДБОП отпреди това, но те са унищожени, защото ГДБОП не е искало веществени доказателства въз основа на тях", заяви Дончева.

"В България мошениците изглеждат толкова честни, че почтените хора се принуждават да изглеждат като мошеници, за да се различават от тях", категорична бе тя.

"ГЕРБ изтърва държавата. Държи я с властови структури, но я е изтървал икономически и социално, тъй като то управлява на практика година и половина с пиар, с телевизии, с медии и разчита, че хората ще вярват не на това, което виждат и чуват, а на това, което им се внушава", завърши Татяна Дончева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати