20 Април 2024 г. Събота

Хари Потър омагьоса боксофиса

2010-11-22 14:16:27

Първата част от последния филм за Хари Потър – ", през премиерния уикенд оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 125,1 милиона долара.

В световния боксофис лентата събра 330 милиона долара, при бюджет от 250 млн. долара. Това е най-високият показател за филм от поредицата.

На второ място по приходи след САЩ и Канада със 125,1 млн. долара се нарежда Великобритания с 28 млн. долара, следвана от Германия с 21,8 млн. долара, Австралия – 14,8 милиона, Япония – 14 милиона, и Русия с 12,3 милиона долара.

Анализите сочат, че с годините зрителите, които гледат филмите за Хари Потър, са пораснали. Статистически данни показват, че една четвърт от зрителите сега са били на възраст от 18 до 34 години. А когато излезе първият филм от поредицата през 2001 г., те бяха едва една десета.

На второ място в класацията тази седмица се нарежда фаворитът от предишните две – триизмерната анимация "Мегамозък". Лентата е спечелила от продажбата на билети 16,2 млн. долара, а общите й приходи до момента са 109, 5 милиона долара.

Екшънът "Неудържим" на Тони Скот с Дензъл Уошингтън е на трето място с 13,1 милиона долара.

Четвъртата и петата позиция са за комедията “Път с предимство” и дебютиралият този уикенд криминален екшън "Следващите три дни", съответно с приходи от 9,1 млн и 6,7 млн. долара.

Следва комедията на режисьора Роджър Мичел "Сутрешен блок”, която ни въвлича в забавния и динамичен свят на сутрешната телевизия.

С три места пада sci-fi трилърът Skyline, а твърдо присъствие в класацията запазва за шеста поредна седмица екшън комедията "БСП – Бесни Страшни Пенсии".

Последните две позиции са за драмата For Colored Girls и шпионския трилър "(Не) честна игра" (Fair Game), който влиза на последната позиция в класацията цели 2 седмици след премиерата си.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати