20 Април 2024 г. Събота

Мила, и това ли ти е подаръкът?

2010-11-22 13:45:56

Малко повече от месец преди Коледа всеки един от нас се изправя пред тежката задача да купи подходящия подарък на половинката си.

И ако любимите подаръци за жените са нови ботуши, дрехи и любим парфюм, то изборът за мъжете май е доста по-сложен.

Оказва се, че често мисията на жените да купят подходящ коледен подарък на любимия приключва с провал, тъй като жените в повечето случаи подаряват едно от 10-те неща, които мъжете мразят най-много.

По този повод специализираното американско издание "Нест" е съставило списък на 10-те неща, които силния пол не харесва за подарък.

На първо място това са подаръчните карти и ваучерите за най-различни  услуги и отстъпки.

За мъжете тези две неща са равносилни на подарък, състоящ се от плик с банкноти, след който досадното задължение да си купиш подарък остава.

Мъжете не обичат и да им се подаряват и бижута. Психолози са доказали, че подобен подарък кара представителите на силния пол да се почувстват виновни, че са принудили жената да похарчи толкова много пари за тях и това чувство за вина разваля празничното настроение.

Когато става въпрос за партньор, с когото дамата не споделя едно жилище, то най-голямата грешка би била подарък под формата на домакински уред – например тостер, фритюрник или фурна за хляб.

Дамата може и да си мисли, че подобен уред ще улесни живота на живеещия сам мъж, но трябва да знае, че той тълкува това като призив да се посвети изцяло на домакинските задължения, когато се задоми с нея.

За мъжете неприятен би бил и подарък като билет за опера, за балет или за театър.

Жените никога не трябва да подаряват на мъжа до тях и някоя от любимите си книги, предупреждава специализираното издание.

Крайно неудачни са и бебешки подаръци, които само биха уплашили мъжа, който ще изтълкува това като натиск за създаване на потомство.

Освен това мъжете не обичат и подарък под формата на снимка в рамка от прекараната съвместно ваканция на екзотично място.

Този подарък им прилича на пощенска картичка и им напомня за  досадното задължение от миналото да пращат картички на роднини и познати всеки път, когато са на непознато място.

Подарък под формата на чанта за път също плаши мъжете. Те го възприемат като намек, че жената до тях иска винаги да ги придружава, когато пътуват някъде по работа, или че настоява заедно да се впуснат в пътуване до екзотична дестинация.

Колкото и странно да звучи, мъжете не обичат и така наречения любовен подарък, тоест страстно любовно изживяване вместо подарък.

Вярно е, че любовта пленява всичко и че управлява света, но да кажеш на някого, че му подаряваш любов, е все едно да Всеки мил жест си има цена".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати