16 Април 2024 г. Вторник

Тестът за Цветанов е Шенген

2010-11-22 13:24:24

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като"отчаян полицейски натиск" публичните изяви на вътрешния министър Цветан Цветанов относно Филчевгейт, Румен Петков и Братя Галеви.

Командира посочи, че все повече се наблюдават "непрекъснати катастрофи на обвиненията, на дознанието".

"Съдът пуска, оправдава обвиняеми. В опита си Цветан Цветанов да покаже, че не е загубил своята енергия срещу престъпността, засилва полицейския натиск. Но това е отчаян опит, че в България се прави нещо срещу организираната престъпност", категоричен е Костов.

По думите му ще разберем дали вътрешният министър е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство.

"Имаме сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си за влизане в шенгенското пространство заради несправяне с престъпността", предупреди обаче Костов, като добави, че отговорността ще е на правителството заради нереформирането на съдебната система.

Той посочи, че се вадят стари скандали, стари лица, акциите се затрупват една с друга и вече никой не питал за главата на „Октопода“.

Относно скандала между Румен Петков и шефа на „Митниците“ Ваньо Танов, които взаимно се обвиниха в покровителстване на Братя Галеви, Костов заяви, че би подкрепил снемане на имунитета на червения депутат, ако той бъде поискан от главния прокурор.

Сините вече били изпратили писмо до ЕНП с искане да се разграничат от опитите на Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. Думите на премиера били "отприщили вълнà от желаещи да бъдат реабилитирани".

"Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът", отсече Костов.

„Ела, зло, че без тебе по-зло“!

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати