29 Март 2024 г. Петък

Хванаха сина на Цветелин Кънчев за кражба

2010-11-21 22:07:59

 

Синът на Цветелин Кънчев е задържан за кражба на метални тръби, съобщиха от МВР. 

В събота около 00.30 часа полицейският автопатрул на Пирдоп е забелязал микробус със съмнително поведение. Той е спрян за проверка. В него са се возили три лица.

Микробусът е бил пълен с нарязани метални тръби и инструмент, с който те са били нарязани.

При проверката е установено, че микробусът е собственост на фирма „Флоранс” на Цветелин Кънчев.

Георги Богданов е шофьорът на микробуса. Вътре са се возили Микеле Цветелинов Кънчев и Милен Николов Димитров. И тримата са от Златица, съобщи Фокус.

От проведените полицейски действия се е установило, че тримата са откраднали металните тръби от хвостохранилище „Бенковски”, собственост на фирма „Елаците мед” АД в Мирково.

Лицата са задържани за 24 часа. На шофьора Георги Богданов и сина на Цветелин Кънчев – Микеле, е постановена мярка за неотклонение „подписка”.

Те не са осъждани и няма достатъчно данни за задържане под стража. Милен Димитров е с мярка  задържане под стража за 72 часа, тъй като той е криминално проявен, осъждан и е лежал в затвора.

Стойността на откраднатото тепърва ще се оценява.  Количеството също ще бъде установено допълнително, но по първоначални данни металните тръби са около 1 тон, съобщават още от МВР.

Цветелин Кънчев беше осъден докато беше депутат за грабеж, изнудване и отвличане, но вицепрезидентът Ангел Марин го помилва.

Лидерът на "Евророма"  не поддържа контакт със сина си от няколко месеца. За кражбата на метални тръби и задържането на Микеле Кънчев е научил от медиите:

„От няколко месеца сме в тежък семеен конфликт. Самият факт, че на 10 ноември ми се роди внук, негов син и аз още не съм виждал внука си, говори красноречиво в какви отношения сме. Не отговаря на истината, че микробусът се води на мое име, тази фирма е продадена преди 10-12 години".

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати