20 Април 2024 г. Събота

Годеницата на принца

2010-11-21 13:28:14

Кейт Мидълтън трябва да е родена под някоя от най-щастливите звезди. На 10 години в училищна пиеса играе ролята на обикновено момиче, което се превръща в истинска лейди след куп изпитания. 

Няколко години след като изпълнява ролята, Кейт среща своя съвсем истински принц, а след още няколко е сгодена за него. 

Поданиците на британската корона обичат Кейт, може би тъкмо защото тя е една от тях. Във вените на Катрин Елизабет Мидълтън, така кръстена по рождение, не тече и капка синя кръв. 

Първото от три деца в семейството на стюардесата Кароли и диспечера на полети Майкъл, Катрин се появява на бял свят на 9 януари 1982 в малкия град Рединг, близо до Лондон. След това израства по нормите на английско семейство от средната класа в малкото селце Беркшир.

Родителите й, започнали свой частен бизнес, успяват да й дадат успешен старт и след държавното училище Кейт отива в добър колеж. Там си спечелва репутацията на примерна девойка с лидерски качества Иска му се на Уилям да е така", всъщност имала плакат на манекен на джинсите Levi’Това бях аз в джинси на Levi’s".  

Пред приятели Кейт била споделяла момичешките си мечти да го срещне и дори се обзалагала, че той ще е мил и възпитан млад мъж. Излязло й дори име – „Принцеса в очакване”. 

Двамата наистина се срещат не дълго след това. Уилям се записва да учи история на изкуствата в шотландския университет „Сейнт Ендрюс”. Кейт е в същата специалност. Това се случва през 2001 година. 

Кейт попада във фокуса на медиите, когато е манекенка в благотворително шоу, на  което Уилям плаща 200 паунда за правото да седи на първия ред. Тогава 19-годишната Кейт дефилира по подиума в доста прозрачна рокля, под която ясно се вижда бельото.  Нейни приятелки твърдят, че това е моментът, когато Уилям я забелязва. 

Твърди се, че някъде по това време Кейт изиграла първата си важна роля в живота на Уилям - убедила го да не напуска университета след първия му семестър, в който той се чувствал самотен и некомфортно. Принцът остава в „Сейнт Ендрюс“ и се прехвърля в специалност география.

После двамата се преместват да живеят заедно, скромно и без да парадират публично с връзката си. Имат още двама съквартиранти, момчета. Продължават да ходят на лекции, а Кейт даже заработва допълнително като сервитьорка. Докато са студенти, любовта им е безоблачна, а приятелката на принца е слабо позната на английските таблоиди. 

Така тихо и кротко изкарват до 2007-а, когато медиите са взривени от новината, че са се разделили.  И до ден-днешен двамата не обичат да говорят публично за този момент и едва ли ще чуем истината от тях. Носи се обаче мълва, че Кейт е сложила край на отношенията, уморена да чака да й бъде предложена женитба. Скоро след това се събират отново в тихи и безоблачни отношения, далеч от медийното любопитство.

Тесният кръг на кралския двор

Уилям предложил на Кейт  да се оженят, докато били на сафари в Кения миналия месец. Африка е едно от любимите места на принца, което той нарича свой втори дом. Уилям отказва да признае дали е предложил на Кейт коленичейки, но пък на ръката й е сложил годежния пръстен на покойната си майка Даяна – син сапфир и диаманти. 

Уилям обяснява избора си с това, че иска майка му да бъде част от този много специален за него момент. Медиите и поданиците обаче си задават въпроса дали Кейт ще бъде следващата нещастна принцеса в двора на Елизабет Втора. 

На пресконференция Уилям даде да се разбере, че не иска бъдещата му съпруга да се опитва да замести майка му. 

Може би и кралицата на това се надява, връщайки се назад в спомените си за Даяна и злополучния им брак с Чарлз. 

Знае се, че Елизабет Втора харесва Кейт, макар момичето да не е от благородническо потекло. Намират я за сериозна и дискретна млада жена, с вкус и стил. Високо се цени това, че не петни името си, като изпада от нощните клубове в малките часове и не дава и интервюта извън протокола. 

По всичко личи, че тази женитба има шансове да излезе успешна, след като не е подредена и натрапена на принца. Дори не прилича на женитбата на Чарлз и Даяна - една много по-млада от младоженеца аристократична булка, която не споделя нито един от интересите му. 

Кейт Мидълтън срещу Даяна Спенсър

Подобно на Даяна, Кейт е напът да се окаже една от най-фотографираните жени. Отсега светските хроникьори правят безмилостни сравнения. 

Уверена и решителна, наблюдатели определят Кейт като жена, родена за принца. Тя знае какво иска той и е готова да го подкрепя. Даяна, точно обратното, е определяна като „срамежливата Ди”. Не, той е късметлията да бъде с мен”Аз имам голям късмет да съм Принцесата на Уелс”. 

Даяна е на 19, когато се сгодява, а Кейт е на 28, по-добре образована, с диплома по история на изкуствата. 

И докато Даяна беше 13 години по-млада от Чарлз, Кейт е дори 5 с месеца по-голяма от Уилям. При това двамата отдавна са заедно под един покрив. 

Когато избира Даяна, Чарлз е под много силен натиск. От тригодишен е спряган за наследник на трона и го съветват да си избере прилична годеница и по възможност девствена. Даяна се вписва идеално в търсения профил на принцесата, която трябва да осигури бъдещето на монархията.

Кейт и Уилям, напротив, не са притискани нито от време, нито от обстоятелства, защото младият принц е едва втори в линията за наследяване на трона след баща си, а и баба му изглежда да е в цветущо здраве.

Сега, когато Кейт се подготвя да влезе в кралското семейство, обществото си задава въпроса дали момичето е готово да стане новата любима принцеса. Държейки устата си заключена и с добър адвокат под ръка, Кейт дава сигнали, че мисли да бъде по-различна от Даяна.

Мис Кейт Мидълтън ще стане първата за последните 350 години годеница в кралския двор, която не произхожда от аристокрацията. Назад във времето Ан Хайд, дъщеря на чиновник,  се жени за дука на Йорк, който през 1660 се възкачва на трона като крал Джеймс II. 

За разлика от Хайд обаче, на Мидълтън няма да й се налага да влиза тайно в двореца през задния вход, за да се омъжи посред нощ за своя принц. Няма да срещне и обвинения, че вече е преспала с половината двор, както се говорело за Ан Хайд. 
 

 


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати