25 Април 2024 г. Четвъртък

Левски продължава напред за Купата

2010-11-20 16:22:14

 

Левски се класира за офминафиналите на турнира за Купата на България, след като се наложи с 3:1 над тима на Банско. Срещата се игра на стадион „Свети Петър”, а главен рефер на двубоя бе Николай Йорданов.

Гара Дембеле сътвори поредното си шоу, след като откри резултата в 26-ата минута, а впоследствие оформи и крайното 3:1.

Срещата започна с очаквано по-добра игра на гостите и в 8-та минута Гаджев шутира от далечна дистанция, но стражът на Банско спаси. В 17-ата минута пък Дани Младенов стреля от границата на наказателното поле, ала кълбото излезе в аут. 4 минути по-късно Дембеле бе изведен очи в очи с Христов, но ударът на нападателя не намери очертанията на вратата.

Така се стигна до 26-ата минута, когато Мулдер навлезе в наказателното поле, след което топката стигна до Дембеле, който от няколко метра не сбърка за 1:0. Само 3 минути по-късно домакините можеха да изравнят, ала изстрел на Хазуров бе избит пред голлинията от Мулдер.

В 31-ата минута Левски успя да удвои преднината си, след като Сашо Александров проби отляво в наказателното поле и върна за Дембеле, но Шопов отклони топката и тя влезе в мрежата му.

До края на полувремето бе отменен гол на Николов от Банско заради засада, а в 39-ата минута Александров можеше да покачи на 3:0, ала шутът му бе отразен от стража на домакините.

Втората част започна с хубав изстрел с глава на Калайджиев, който прелетя над напречната греда, а в 60-ата минута Дембеле пропусна останал сам срещу вратаря, като шутира над вратата. В 63-ата минута пък Павел Петков върна Банско в мача, след като отправи силен удар от средна дистанция, кълбото рикошира в крак на бранител на „сините” и влетя в мрежата на Акалски – 1:2.

След този гол Левски отново овладя инициативата и в 76-ата минута Огнянов намери Дембеле, който засече отблизо в долния десен ъгъл на вратата на Христов – 3:1.

До края на мача „сините” имаха още 2 добри възможности за гол, но при първата шут на Младенов бе спасен от Христов, а при втората играч на Банско изби от голлинията.

До нов гол обаче не се стигна и така Левски се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България, след като победи с 3:1 тима на Банско.

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати