17 Април 2024 г. Сряда

Кого обичат парите?

2010-11-20 10:23:31
Списъкът на милиардерите в света непрекъснато се попълва с нови имена, но други отпадат. Така че броят на най-богатите хора на планетата остава относително постоянен и за съжаление доста ограничен.

Астролозите твърдят, че вероятността да се наредим между финансовите титани до голяма степен зависи дали сме се родили под щастлива звезда.

Собствениците на милиарди в своите откровения за първите заработени пари обикновено споменават упорство, огромен труд, делови качества, желание и мотивация да въплътят мечтите си в реалност.

Оказва се обаче, че най-голям дял сред паралиите имат хората, родени под знака Дева. Те са около 70 души, което е 12% от всички, присъстващи в списъка на сп. „Форбс”. И няма нищо чудно, че богатите мъже са покровителствани от женския знак. 

Както е известно, Девите са пунктуални, трудолюбиви, прекалено усърдни и уверени в силите си. Те са особено внимателни към дреболиите и се отличават с аналитично мислене.

Астролозите смятат, че милиардерите Дева всъщност не се замислят особено за парите и движещата им сила не е алчността, а желанието във всяка дейност да бъдат първи. Стремежът им към богатство е продиктуван от желанието да бъдат полезни на хората. Най-известните американски Деви са Уорън Бъфет, както и основателят на компанията Oracle Лари Елисън.

Но ако не принадлежите към знака Дева, не се отчайвайте. Напористите и упорити Овни заемат 8% от списъка. Най-ярките и заможни представители на знака са вицепрезидентът на корпорация Microsoft Стив Балмър и най-богатият човек в Европа – основателят на IKEA, шведът Ингвар Кампрад.

Също 8% са и родените под знака на Водолея, дал на света изключително оригинални и с огромна харизма хора. Под този знак е роден най-богатият човек на планетата – мексиканският бизнесмен Карлос Слим Елу, чието състояние, натрупано в комуникационната индустрия, се оценява на повече от 67,8 млрд. долара. Опра Уинфри също е Водолей.

През тази година основателят на  Microsoft Бил Гейтс беше изместен на второ място, но огромното му състояние вдъхва оптимизъм на хората, родени под знака на Скорпиона. 

Стрелецът е най-стиснатият звезден знак. Покровителстваните от него милиардери са само 6% от списъка на най-богатите хора в света. 

Стрелците са романтици и за да преуспеят в бизнеса, им пречат собствените черти на характера. Те са неорганизирани, понякога мързеливи, не умеят да видят детайлите в общата картина на случващото се. 

Сред милиардерите Стрелци са увековечени имената на холивудския продуцент Арнън Милчън и режисьора Стивън Спилбърг. Астрономите твърдят, че на Стрелците не им достига деловитост и те прекалено разчитат на късмета, което им пречи да се движат напред.
  
Сред най-богатите хора на планетата има и Телци. Те се отличават с твърдост и упоритост, а в основата на успеха им лежат здрав разум и непоколебимост. Известни милиардери Телци са Джеймс Дайсън, британски изобретател и предприемач, както и съучредителят на компанията Red Bull Дитрих Матешиц.  

Естествено, не бива да се вярва, че принадлежността към даден зодиакален знак гарантира богатство или обрича на бедност. Астролозите са твърдо убедени обаче, че хороскопът влияе на взаимоотношенията ни с парите, така както има пръст в здравословното ни състояние или в житейските ни успехи и несгоди.  
източник: health.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати