26 Април 2024 г. Петък

РЗС пак атакува: Иванов присвоил общинска фирма срещу 13 бона

2010-11-19 19:39:22

РЗС продължава с атаките срещу управляващите. Хората на Яне Янев  изнесоха нови данни срещу председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. 

Обвиненията този път са за направени неправомерно големи суми дарения на ГЕРБ и за присвояване на общинското дружество „Банкя 21".

От партията на Янев обясняват, че това се е случило през 2007 г., когато Иванов вече е бил председател на съвета.

„Наглостта на определени деятели на ГЕРБ няма край, чакаме ги докъде могат да стигнат в безобразните си лъжи. Един от безпардонните деятели на партията се оказа председателят на Софийската организация Андрей Иванов, който е откраднал и цяла общинска фирма – "Банкя 21" АД срещу 13 200 лева“, съобщи Яне Янев. 

В протоколите на общината засега решение на СОС за отказ от техните дялове не са открити, каза от своя страна и депутатът Емил Василев.


От РЗС се обръщат към премиера Борисов и към кмета на София да се провери дали има такова ограбване и дали ще има действие за отстраняването на Андрей Иванов, „назначен и подпомаган в кариерата си с личните протекции на Цветан Цветанов“. 

Според Янев, ако се потвърди тази информация, той би трябвало да изхвръкне "като коркова тапа" от постовете си. 

Но ако не се предприемат необходимите действия, от РЗС ще информират европейските институции, което може да доведе до нежелани от никой санкции за България, закани се лидерът на РЗС.

 

Яне Янев е готов следващата седмица да занесе на премиера Бойко Борисов доклад, от който се виждало, че фирми от "обръча на Андрей Иванов" са източили над 10 млн. лева от държавния бюджет.

„Смятам, че този път премиерът не бива да приема нещата емоционално и не бива да подхожда "ни чул, ни видял", каза той.

Янев посочи, че въпреки прекратената му комуникация с премиера от миналия декември е готов да се срещнат, за да спасят България от тежка санкция. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати