24 Април 2024 г. Сряда

Конфискуват имоти без присъди

2010-11-18 10:13:14

Конфискация на имоти на хора и фирми без присъди за извършени престъпления предвижда последният, четвърти поред вариант на Закона срещу незаконното имущество.

Така проверяваните от комисията “Кушлев” за незаконно имане няма да знаят, че ги грози конфискация, докато не ги извикат в съда.

Това са 16 месеца, в които комисията получава право да работи “на тъмно”, докато установява дали имуществото е придобито по законен начин.

Това е една от стряскащите новости в закона, официално обявен в сайта на правосъдното министерство, съобщава в "Труд".

Освен в имането на обвинени в престъпления, комисията “Кушлев” вече ще наднича и в имотите на фирми и на трети лица, несвързани с престъпна дейност.

Запазва се идеята за гражданска конфискация без осъдителни присъди за извършено престъпление. Ще се отнемат имоти и на хора, и на фирми.

“Законът няма да е срещу всеки български гражданин, при когото е установено значително несъответствие в имуществото”, декларират от министерството.

Като основна цел се изтъква връщането на държавата на имуществото, което е “неоснователно обогатяване за сметка на обществото”.

Ще се отнема облагата, чийто размер надвишава 250 минимални работни заплати за “целия проверяван период”, предвижда проектозаконът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати