18 Април 2024 г. Четвъртък

Меси донесе победата на Аржентина над Бразилия

2010-11-17 23:04:38
Селесао" загуби контролата в Доха, въпреки че почти през цялото време владееше инициативата и по този начин се сложи край на победната серия на новия селекционер Мано Менезеш.

Двубоят започна с изключително бързо темпо и по нищо не си личеше, че Бразилия и Аржентина играят контролна среща. Селекционерите на двата отбора бяха заложили на най-добрите си футболисти, като в редиците на Мано Менезеш се завърна Роналдиньо. Той не бе получавал повиквателна за националния отбор от април 2009 г.

В началните минути на срещата бразилците поеха инициативата и създадоха няколко много опасни положения пред вратата на Ромеро. В осмата минута Роналдиньо изведе с прецизен пас Неймар в наказателното поле на "албиселесте", той обаче си поведе топката твърде силно и стражът на символичните гости улови.

Бразилците продължиха да диктуват темпото на игра и не позволяваха на нападателите на Аржентина безпроблемно да организират опасни атаки към вратата, пазена от Виктор. В 19-ата минута Давид Луис намери Даниел Алвеш с пас през двама защитници в наказателното поле, защитникът на "Барселона" шутира веднага и уцели горната греда.

Малко по-късно Хавиер Масчерано можеше да си отбележи ефектен автогол в опита си да изчисти. Роналдиньо пробва да изненада Ромеро с техничен удар с пета от близко разстояние, но вратарят на аржентинците следеше ситуацията и улови.

След 25-ата минута Аржентина набра обороти и до края на полувремето изпусна няколко много чисти положения за гол. Меси бе в основата на ситуациите, като в 39-ата минута с мощен удар от разстояние удари дясната греда на Виктор.


Няколко минути по-рано Гонсало Игуаин получи топката в наказателното поле, нападателят на "Реал" (Мадрид) обаче се засуети и бранителите в жълто-сини екипи се намесиха навреме.

Второто полувреме започна по същия активен начин и атаките към двете врати не спряха до края на двубоя. В 56-ата минута се стигна до разбъркване пред вратата на Виктор, топката попадна в краката на Меси, той шутира и изстрелът срещна ръката на бразилски защитник. Главният съдия Абдала Балидех не даде сигнал за наказателен удар.

В 59-ата минута Даниел Алвеш отправи мощен удар от дистанция, но неточен. Малко след това възпитаниците на Менезеш направиха добра бърза контраатака, до-нищо по-опасно пред вратата на Ромеро не се стигна.

Двата отбора играха равностойно през вторите 45 минути, като петкратните световни шампиони създадоха по-сериозните положения. Статистиката доказваше това – бразилците бяха отправили 17 удара към вратата на противника, а аржентинците осем.

През последните 10 минути "гаучисите" поеха инициативата и окупираха вратата на Виктор. В добавеното време Лионел Меси показа класата си. Той взе топката след грешка при изнасянето на топката, напредна, премина през трима защитници и с техничен удар остави бразилският страж безпомощен. Така Серхио Батиста записа престижна победа в първия си мач като постоянен национален селекционер.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати