28 Март 2024 г. Четвъртък

Филчев поръчал две убийства

2010-11-16 14:07:16

Бившият главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян като поръчител за две убийства през 2000 и 2002 г.

Това заяви вътрешният министър в Цветан Цветанов в сутрешния блок на ТВ7. 

Той посочи, че става дума за убийствата на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище". 

Според вътрешния министър Алексей Петров едва ли е извършителят на поръчката, той е по-скоро възложителят. 

Делото за смъртта на Колев бе възобновено през ноември м.г. Пое го екип от 5-има следователи по настояване на вдовицата на Колев – Нанка, която е прокурор. 

Тя твърдеше, че барета е застреляла мъжа й. Магистратите изискаха папките за самоубийството на прокурора Николай Джамбов и делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, което се гледа в съда. Поредното заседание ще е през декември. 

През септември пък Алексей Петров беше призован като свидетел по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Петров е бил работодател на Георгиева. Адвокатката е работила в плувния комплекс "Спартак" от октомври 1999 г., а беше убита през февруари 2000 г.

МВР шефът не издаде дали Филчев вече е разпитван, или предстои да бъде разпитван за двете убийства, но призна, че той е заподозрян, а не свидетел.

Цветанов разказа, че докато е бил главен прокурор, Филчев явно е демонстрирал нежелание да се води докрай разследването на двете убийства.

„Вървим усилено по разкриване на убийството на банкера Емил Кюлев, има още много работа, но и възможности то да бъде разкрито“, каза още той. 

След неговото убийство започва да се върти рулетката по следващите – на Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов, категоричен е МВР шефът. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати