26 Април 2024 г. Петък

Боря се с мъгла, дъжд и лед!

2010-11-16 13:57:54
„На нас ни се падна не само мъгла, но и дъжд и лед“, заяви премиерът Бойко Борисов по повод усилията на правителството за извеждане на страната от кризата.

Премиерът участва в годишната среща на бизнеса с правителството. 

Той използва сравнението, дадено от българския еврокомисар Кристалина Георгиева, че когато държавата се управлява във време на криза, е все едно да шофираме в мъгла. 

Георгиева посочи, че в подобна ситуация обикновено автомобилът "се залепя" за светлините на пътуващата отпред кола и даде примери с Швеция, Латвия и Словакия, които са се справили с предизвикателствата на кризата и биха могли да бъдат ориентировъчните светлини, които да следваме.

„Ако се бяхме залепили за Ирландия, досега да сме от другата страна на дерето“, коментира Борисов. „Едно е да се возиш, друго е да караш“, добави той. 

Според него, ако правителството е било послушало президента Георги Първанов за увеличаване на дефицита, щели сме да рискуваме да ни вземат и гласа в Брюксел. 

Премиерът отново заяви, че във всички министерства и ресори е имало капани, заложени от предишното правителство.

Борисов даде пример с подписаното от предишното правителство  споразумение по проекта "Южен поток", за което едва сега става ясно, че ЕС има възражения. 
 
Мостът на бул. "Брюксел" в София, който води към летището, е според Борисов пример за управлението на предишното и на сегашното правителство. По думите му предишното правителство "само е замърляло моста", докато сега той се ремонтира. 

„Това, което министър Трайчо Трайков завари, никой от вас не би допуснал така да се работи, заяви Борисов към представителите на  бизнеса. 
    
"Подписват се големи инфраструктурни проекти, ядрени централи. Имаш само рамка. До ден-днешен се водят преговори, а са правени три първи копки. Три пъти са се лепили зад някоя кола, ама тя в друга посока кара в мъглата. Три първи копки правят, а няма цена. Цанков камък"Това е най-евтината централа, отиваме утре, започваме". Копаят и ще строят... 

Ще строят друг път. Защото когато решават да правят първия конкурс –, коментира премиерът. 

Относно акциите по събарянето на незаконните постройки в Несебър и Ивалйовград премиерът беше категоричен, че няма как беззаконието да се узакони. 

„Някой си е направил къща в чашката на язовир, а сега не дават да се съборят постройките. Едва ли има друг народ с подобна народопсихология, заключи Борисов.  
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати