26 Април 2024 г. Петък

Не ме е страх. Какво ми е – никой не го интересува!

2010-11-15 15:05:16

 

"Хората, които искат ликвидирането ми, се издирват и са в червената бюлетина на Интерпол", обяви премиерът Бойко Борисов.

"А тези, които коментират тези заплахи, им пожелавам такива заплахи да тегнат и над тях и да видят как се чувстват хората, семействата и близките, когато четат подобни неща", допълни той.

"Не ме е страх", отговори той на въпроса дали е притеснен за живота си.

 

"Ако сме се събрали за това, да си ходя – болен съм", каза още Борисов в отговор на питането дали охраната му е засилена.

 

"Да говорим нещо, което касае държавата. Какво ми е на мен, надали зрителя го интересува", посъветва Борисов водещите на bTV и продължи:

"Южен поток" е изцяло в плюс на България. Даваш територия, на която в момента има тръби, няма да режем гора. До по-малките тръби ще сложим по-големи тръби.

Първоначалното финансиране ще се прави от "Газпром", за да не влизаме в по-голям дефицит. 400-500 млн. евро ще ни струва проектът "Южен поток". Инвестицията е повече от добра", заяви Борисов.

Според него няма частна компания, която да откаже да вземе проект като "Южен поток", защото той е изцяло печеливш.

Премиерът заяви, че е подчертал пред руския си колега Владимир Путин, че "Набуко" е приоритетният проект.

Бойко Борисов бе категоричен, че проектът за втората атомна централа "Белене" е "съшит", без рамки и конкретика – колко ще струва, как ще се финансира, какво предприятие ще го прави.

По думите му само реакторите на "Белене" струват 3,9 млрд. евро.

"Учудвам се как г-н Костов, уважаван от мен човек, се упражнява на наш гръб", каза той по повод мнението на сините за енергийните проекти.

"Синята коалиция са част от статуквото. Костов не беше ли в коалиция с ДПС", попита риторично премиерът.

"Първанов, Доган, БСП са едно и също нещо", допълни той.

Според премиера президентът Георги Първанов няма морално право да се произнася. По думите му ясно и видно е, че проектът АБВ е политически.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати